Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Kennedys mardröm - att missa slutet på Söderstadion: "Gör allt för att bli frisk"

Foto: Scanpix

Kennedy Bakircioglus ovissa skadekamp går vidare. Mardrömmen vore att missa Söderstadions sista fotbollsfest 23 juni.

- Jag gör allt för att bli frisk till dess, säger Hammarbystjärnan.

Nästan en månad har gått sedan yttermittfältaren gjorde sin senaste match. Då, mot Assyriska 2 maj, linkade 32-åringen av planen redan efter 30 minuter och grinade illa från sin plats i avbytarbåset. Han hade just återhämtat sig från en liten bristning i baksidan av ena låret och nu small det till igen. Den här gången var det vaden.

- Det är en väldigt märklig skada och jag känner ju väldigt tydligt att det är någonting som inte stämmer. Smärtan liksom vandrar från ena benet till det andra, ibland gör det ont i höger vad och andra gånger kan det vara vänster. Det skiftar hela tiden. Jag vet ingen som haft något liknande tidigare, säger Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

På onsdagen höll Hammarby ett informationsmöte för sina medlemmar och beskedet då var att lagkaptenen får utvärdera sin situation från dag till dag, från vecka till vecka, och att man inte med säkerhet kan säga när han kan göra comeback. Kennedy Bakircioglu själv är lite uppgiven.

- Jag kämpar ju stenhårt med min rehabträning för att komma tillbaka, men det går inte att sätta ett datum. Nu har jag missat de senaste fem omgångarna och det är surt som fan att sitta vid sidan av. Det vore skönare om man hade något att ta fasta på. Nu vet jag inte om jag mår bra imorgon eller om två, tre – kanske ännu fler – veckor, säger han.

Vad som orsakat vadproblemen kan han inte heller sätta fingret på. Men möjligen har den långa försäsongen, med matcher och träningar på isigt stumma konstgräsplaner gjort sitt för att försvåra läget.

- Eller så är det en felbelastning. Att problemet uppstått för att jag omedvetet ville skydda låret när jag var skadad där. Jag vet inte. Men jag känner nästan hela tiden att vaderna ömmar och är aktiva. Det blir långsamt bättre och jag har börjat löpträna lite med intervaller och så. Men det är skillnad att köra för fullt med boll, säger Bakricioglu.

Vad säger läkarna?

- De spekulerar också, men som sagt har de inga riktigt klara svar.

Nu återstår bara två matcher på Söderstadion, hur orolig är du att inte kunna spela dem?

- Ja herregud, det vore ju för jäkligt. Det är klart att man vill vara med och jag ska göra allt för att bli frisk så snabbt som möjligt.

Publicerad 2013-05-30 kl 08:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons