POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
4v

Lahnes framtid osäker i BP - konkret intresse från utlandet: "Blir inte inom Sverige"

Foto: Bildbyrån.

Jack Lahne slog i fjol igenom och kan nu lämna BP.
Roberth Björknesjö bekräftar att det finns konkret intresse från utlandet. 
- Det blir inte inom Sverige, säger BP-managern till Fotbollskanalen. 

Brommapojkarnas anfallstalang Jack Lahne, 17, slog under andra halvan av säsongen i fjol igenom och blev noterad för fyra mål i allsvenskan och ett i kvalet mot AFC Eskilstuna, där BP förlorade i returen och blev degraderat till superettan.

Lahne, som har kontrakt med BP över säsongen 2020, lockade redan under hösten till sig intresse från utlandet och under mötet med Norrköping i oktober, så var bland annat Wolverhampton, Middlesbrough och Amiens på plats för att följa matchen. 

Ännu är det däremot inte klart om 17-åringen stannar i BP eller väljer att flytta utomlands i vinter. BP:s manager Roberth Björknesjö bekräftar för Fotbollskanalen att det finns konkret intresse från klubbar i utlandet. 

- Ja, det finns konkreta intressen, säger managern. 

Varifrån kommer de konkreta intressena från?
- Det är bara utlandet vi sitter med. 

Kan du säga något om vilka klubbar eller länder som visar konkret intresse?
- Det går inte att svara på, men det blir inte inom Sverige.

När behöver ni veta att han lämnar eller stannar?
- Det är omöjligt att svara på. Det finns ett antal klubbar som är intresserade och om det händer något, så kommunicerar vi det. 

Björknesjö vill inte kommentera vilka summor det kan tänkas handla om vid en försäljning av talangen. 

- Jag har ingen lust att kommentera något innan något är klart, men han har gjort det fantastiskt bra och även i kvalet. Han var vår bäste spelare i slutet, så det är klart att vi värderar honom högt och vill fortsätta att utveckla honom. Men vi får se vad som händer innan januari är slut. 

Vidare berättar managern att pusselbitarna börjar falla på plats med truppbygget i Brommapojkarna. Föreningen tappade efter säsongens slut flera spelare, men gjorde nyligen klart med bland annat Ali Suljic och Billy Nordström. 

- Vi har haft en otrolig omgörning i år. Vi hade otroligt många spelare, samtidigt som jag är ny och vill sätta min prägel på det. Vi hade även avtal som var skrivna som gjorde att det blev en rotation. Dessutom hade vi allsvenska löner och behövde minska truppen med en ny budget. Vi är däremot jättenöjda med transferfönstret hittills, säger han. 

- Det är tillbaka till gamla BP med många egna talanger som är hungriga blandat med rutinerat, men med färre spelare och lite mer plats till yngre. Det är en stor omgörning, men otroligt inspirerande och roligt. Vi har några till som ska in, men vi har kvar Jack (Lahne), Gustav Sandberg Magnusson och Fritiof Björkén också, så det känns som att vi har haft ett bra fönster. Nu är den stora grunden färdig, så det är inte många bitar kvar. 

Publicerad 2019-01-17 kl 20:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå