POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
10å

Läktarraset i Göteborg utreds

Kommunens arenabolag gör en egen utredning av läktarolyckan på Valhalla idrottsplats under matchen mellan Örgryte och Väsby. Man ska också se över andra staket på Valhalla och Ullevi.

Ett 40-tal personer föll drygt en meter till marken när räcket gav med sig under Öis-supportrarnas firande av Marcus Allbäcks tidiga ledningsmål i söndagens superettanmatch. Två pojkar fördes till sjukhus med lindriga skador.

Polisen har beslutat att utreda om någon person kan misstänkas för vållande av kroppsskada.
-Men vi vet ännu inte vem som i så fall är den ansvarige, säger Gerd Brantlid, chef för polisens utredningsrotel i Göteborg, till TT.

Polisen gör nu en teknisk undersökning, och pratar med vittnen. Tidigast om ett par veckor tar man ställning till om något brott, till exempel i form av tydligt bristande kontroll eller underhåll på arenan, kan misstänkas ligga bakom olyckan.

Samtidigt gör kommunens arenabolag, Got Event, en egen utredning.
-Vår teknikavdelning, som satte dit räcket före förra säsongen, kollar naturligtvis varför det gav vika, säger Ullevi-chefen Anders Albertsson, som också är ansvarig för verksamheten på Valhalla idrottsplats, till TT.

Räcket var alltså ganska nytt. Men betongen, som det var fastsatt i, är från 1974.
-Vi ska göra en inspektion av alla liknande staket på Valhalla och Ullevi som kan utsättas för ett liknande tryck. Detta hände på ett ställe där Öis-klacken stått i 30 matcher under de senaste två åren, framhåller Albertsson.
-Vi har inte fått några indikationer på att staketet behövde åtgärdas. Men vi kommer att se över våra rutiner, så att vi går runt och känner på staketen.
Ullevi och Valhalla är de enda fotbollsarenorna som sköts av Got Event.

TT

Publicerad 2008-10-20 kl 21:46
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå