Landskrona ny tvåa efter vändningen mot Falkenberg

Landskrona hamnade i underläge, men vände och vann med 2-1 mot Falkenberg.
Det innebär att två nykomlingar - Värnamo och Landskrona - är etta och tvåa i superettan.

Landskrona Bois spelade i ettan södra i fjol medan Falkenbergs FF höll till i allsvenskan. När lagen möttes på Landskrona IP under tisdagskvällen var det emellertid hemmalaget som hade chansen att klättra upp till en topplacering vid seger.

Efter en mållös första halvlek var det dock gästerna som tog ledningen direkt efter paus när Adam Bergmark Wiberg blev tacklad i straffområdet. Christoffer Carlsson klev fram och rullade säkert in 0-1 från elva meter.

Hemmalaget kvitterade dock till 1-1 med knappa kvarten kvar när Linus Olsson hittade till Alexander Tkacz i vänsterinnerläge i straffområdet. Tkacz gjorde inga misstag när han rullade bollen i nät bakom den före detta Landskrona-målvakten Viktor Noring.

I den 85:e minuten höll sig Olsson framme på en retur från Noring och tryckte in 2-1 från nära håll. Det blev även segermålet, vilket för Landskrona upp som ny tvåa bakom en annan nykomling i Värnamo.

Tyngre då för Falkenberg på elfte plats som står kvar på sex poäng efter lika många omgångar. FFF-tränaren Hasse Eklund, som tidigare tränat Landskrona Bois, kunde dock glädjas åt att anfallaren Kwame Kizito gjorde A-lagscomeback efter sin allvarliga korsbandsskada som hållit ghananen borta från spel i elva månader.