Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Loepers svar om Kalmar-intresset: "Inget jag tänkt på alls"

Superettan

HELSINGBORG. Kalmar FF uppges ha Wilhelm Loeper på sin radar.
Yttern har ett utgående kontrakt med Helsingborgs IF, och kan tänka sig en fortsättning.
- Att kunna spela på Olympia för en sådan stor förening som HIF är få förunnat, säger Loeper.  

Foto: MATHILDA AHLBERG/AVDO BILKANOVIC/BILDBYRÅN.

Det var HD som i torsdags skrev att Kalmar FF har högerspringaren på en lista över tänkbara värvningar. Wilhelm Loepers avtal med Helsingborg går ut efter säsongen och han är därmed fri att samtala med andra klubbar.  

Uppgiften om KFF:s intresse väcker dock ingen större reaktion hos 25-åringen.  

- Jag såg något om det i går (läs i torsdags), det var en kompis som skickade. Jag har inte hört någonting så jag antar att det bara är spekulationer eller rykten. Det är inget jag tänkt på alls, säger Wilhelm Loeper.  

Hur mycket tänker du på ditt kontraktsläge här?  

Annons
- Ingenting egentligen. Jag har ett kontrakt, jag har ett jobb och jag vill vara med och behålla HIF kvar i superettan. Allt annat hade känts som en besvikelse, både personligen men också för hela laget så klart. Jag är väldigt fokuserad på att göra bra matcher framöver och förhoppningsvis få fortsatt förtroende från coach. Att bidra med det jag är bra på för att försöka hålla oss kvar - det är bara det som är fokus just nu.  

Du kan tänka dig en förlängning också med andra ord?  
- Ja. Det är som jag var inne på för någon månad sedan, att jag trivs väldigt bra i staden och i laget. Även fast vi haft två väldigt tuffa säsonger så känns det som att jag trivs väldigt bra med allt egentligen. Det är ett fint stöd från läktaren, att kunna spela på Olympia för en sådan stor förening som HIF är få förunnat. 

Annons

Efter succésäsongen 2021, när HIF kvalade upp till allsvenskan, har de efterföljande åren präglats av skador för Loeper som stundtals även varit petad. Men nu har han inlett fyra matcher i rad och stått för viktiga insatser för ett HIF som tagit sig upp på negativ kvalplats i superettan.  

Loeper väljer då att rikta tacksamhet mot interimtränaren Stuart Baxter.  

- Stuart var väldigt tydlig när han kom att han ville boosta upp mig igen och ge mig förtroende. Sedan gick jag oturligt nog sönder igen. Men han var väldigt noggrann med det även när jag var utanför några matcher, säger Loeper och fortsätter:  

- När jag kom tillbaka från skadan var han väldigt noggrann med att han har stort förtroende för mig, och han har väldigt stor respekt för mig som människa och spelare också. Så jag visste att jag skulle få min chans till slut, att kunna komma in och bidra. Nu känns det som att jag gjort det så pass bra att jag på något sätt tagit den chansen. 

Annons

Wilhelm Loeper är noterad för två mål och en assist på 16 framträdanden i årets superettan-spel.

Publicerad 2023-09-23 kl 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto