POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
2v

Lundin om stora förvirringen: "Jag undrade om de var dumma i huvudet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Brages match mot VSK i spelaren ovan.

Brage är redo för kvalmatch till allsvenskan mot Kalmar FF.
Men under söndagens avgörande match rådde viss förvirring. 
- Publiken började skrika och jag tänkte, "vad skriker de åt?", säger Anton Lundin enligt Dalademokraten. 

Igår, söndag, möttes Brage och Västerås SK, och med en vinst i det mötet så skulle Brage också bli klart för kvalmöte med Kalmar FF för att spela om en plats i allsvenskan. Men det var inte givet utan avgjordes istället i en helt annan match, nämligen mötet mellan J-Södra och Brommapojkarna. 

När Brommapojkarnas Oskar Fallenius satte 2-2 på tilläggstid stod det också klart att Brage skulle plocka en kvalplats. Här blev det lite rörigt.

Brage-spelarna uppfattade inte att allt de behövde göra då, för att plocka en kvalplats, var att hålla nollan utan hade fullt fokus på att utöka lagets ledning. Det blev ingen utökning, istället uppstod en lite farlig situation för Brage då Västerås var fria, men domaren hann blåsa av innan och chansen försvann. 

- Där har vi faktiskt tur, vi har allt folk i deras box. De är på väg att kontra på oss precis innan domaren blåser av. De står två helt rena på mittlinjen och vi har inget folk där, för vi måste göra ett mål. Och helt plötsligt så gör BP 2–2, vilket vi försöker kommunicera ut till spelarna. Men de kopplar ju inte vad som händer eftersom folk är så pass trötta. Men som tur är blir det ingenting av det och vi kommer undan, säger tränaren Kleber Saarenpää till tidningen.

Brage-spelaren Anton Lundin sa att han inte alls förstod att en avgörande förändring hade skett i Jönköping 

- Jag förstod ingenting. Publiken började skrika och jag tänkte, vad skriker de åt? Jag såg att det fortfarande stod 2–1 till Jönköping på tavlan. Så jag undrade om de var dumma i huvudet, om man får säga så. Sen kom folk in inspringande från bänken och sa att det var 2–2. Då började det klarna upp. Men det tog väl 10–20 sekunder innan man fattade det, säger Anton Lundin.

Brage spelar sitt kvalmöten med Kalmar FF på onsdag hemma och söndag borta.

Publicerad 2019-11-04 kl 19:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå