Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Märkliga utvisningen kvarstår - tränaren rasar: "Irriterad så jag kokar"

Superettan

Landskronas Robin Hofsö fick ett märkligt rött kort mot Örgryte.
Domaren erkände felet.
Trots det kvarstår avstängningen.
- Vad håller vi på med? Jag är så irriterad att jag kokar, säger tränaren Billy Magnusson till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bildbyrån

Det var i Landskronas kryssmatch mot Örgryte som en något märklig situation uppstod. Hemmalagets Robin Hofsö fick syna det röda kortet. Frågan alla ställde sig var: för vad?

Örgrytes Marcus Haglind Sangré föll till marken, när Hofsö var i närheten, men på reprisbilderna såg det inte ut att vara allvarligt.

- Jag trodde det var ett skämt. Jag vet att jag tänkte att "det blir frispark, kanske att det blir en varning max för reaktionen". Men när de stod där och dividerade och sa rött kort tänkte jag "vad fan händer?". Jag frågade honom ett par gånger vad han tog det på och då ville han inte svara utan "bara ut med dig". Jag ska ner och snacka med honom nu, sa han till Helsingborgs Dagblad.

ANNONS

Senare erkände domaren att domslutet var felaktigt och BoIS överklagade beslutet till disciplinnämnden. Vad de fick för svar? Den kvarstår. Två ledamöter friade medan tre fällde. Ett beslut som får Landskona-tränaren Billy Magnusson att rasa.

- Vad håller vi på med? Jag är så irriterad att jag kokar. Alla inblandade parter är överens om det uppenbara, att här blev det fel. Så sitter tre personer och blundar för fakta. Har de som gick emot ens sett situationen?, säger han till HD.

Det innebär att Robin Hofsö missar matchen mot Gais. Dock kommer beslutet överklagas, slår Magnusson fast.

- Framför allt måste vi som förening ta hänsyn till det mänskliga perspektivet och visa att vi står upp för Robin. Jag är otroligt ledsen för hans skull. Det här är inte ett rättvist beslut, och då är det vår skyldighet att ta striden för Robin så långt det bara går.

ANNONS
Publicerad 2021-06-03 kl 17:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto