POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Miljontapp för Bois - storsponsorn hoppar av i protest

Foto: Bildbyrån

Under gårdagen valde styrelsen i Landskrona Bois att hoppa av inför årsmötet.
Nu drar vice ordföranden in sin miljonsponsring i protest mot den nya föreslagna styrelsen.
- Jag kommer inte att lägga några pengar till ledningen i den nya styrelse som inte har de värdegrunder som krävs för att leda en förening, säger Peter Condrup till Skånesport.

Det fortsätter att storma kring superettan-nykomlingen Landskrona Bois.

Under torsdagen fick årsmötet flyttas då det var för många medlemmar på plats i lokalen och under fredagen avgick den av valberedningen föreslagna styrelsen.

- Vi känner att klubben håller på att delas i stycken, och vi försökte få en diskussion inom styrelsen idag att försöka hitta en gemensam väg framåt här, men det verkar inte gå. Då tycker vi att den här alternativa styrelsen ska få en chans att driva klubben, sa Robert Carlén, som var valberedningens förslag till att bli ny ordförande efter avgående Gabriel Munck, till HD.

Dessutom berättade Carlén att det bland annat förekommit hot mot dem.

Det har varit hot, påhopp och förtal. Vi har ansetts vara den gamla styrelsen och det finns en ny styrelse som står för förändring, och kanske förbättring det vet vi inte, och då tycker vi att de får köra, säger han.

Till Skånesport berättar nu en av de andra avhopparna, vice ordföranden tillika storsponsorn Peter Condrup, att han slutar att sponsra om det andra förslaget till ny styrelse blir utsett.

- Jag kommer inte att lägga några pengar till ledningen i den nya styrelse som inte har de värdegrunder som krävs för att leda en förening, säger Condrup till sajten.

Condrup gick under det senaste året in med miljoner i sponsring till Bois.

Jag lade en miljon på skolan, 1,5 miljoner till kansliet, 200 000 till Bois privat – samt 2-2,5 miljoner från alla intressebolag, fortsätter Condrup som samtidigt menar att han kommer att han oavsett styrelse kommer att sponsra skolan.

För knappt två veckor sedan kunde Fotbollskanalen avslöja att Peter Condrup köpt 250 medlemsskap strax före årsskiftet för att på så sätt få de giltiga till årsmötet.

- Det har absolut inget att göra med att man ska styra klubben eller så som jag sett att vissa skrivit. Det är bara pinsamt, menade Condrup när Fotbollskanalen nådde honom.

Därefter backade Peter Condrup från sitt köp av medlemsskap och gav i stället pengar till klubbens ungdomslag.

Publicerad 2018-03-03 kl 09:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto