POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
11v

Mittbacken vill lämna Dalkurd i vinter: "Det är både jag och klubben inställda på"

Foto: Bildbyrån.

Henrik Löfkvist var tongivande i Dalkurd under säsongen.
Nu siktar han på att lämna.
- Målet är att hitta en ny klubb, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Henrik Löfkvist har under de tre senaste åren varit gjuten i Dalkurds försvarslinje. Under den här säsongen var han en av få spelare som faktiskt var klubben hängiven och även om laget svajade en del så var backen en konstant.

Men det blev degradering för Dalkurd och en rockad i truppen kommer att ske. Dalkurd har bekräftat att sju spelare lämnar efter nedflyttningen: Sixten Mohlin, Smajl Suljevic, Ammar Ahmed, Alibek Aliev, Andrew Stadler, Eero Markkanen samt Kebba Ceesay. Den sistnämnde är klar för Sirius. Men det kommer med största vara minst ytterligare en spelare som lämnar: Henrik Löfkvist.

- Personligen är jag inte så sugen på att spela i superettan nästa år. Målet är att spela i allsvenskan nästa säsong, säger Löfkvist till Fotbollskanalen.

Att Löfkvist vill lämna Dalkurd är ingenting som han hymlat med för klubben. Och Dalkurd har också förståelse för mittbackens ambition.

- Målet är att hitta en ny klubb och det är både jag och klubben inställda på. De är villiga att hjälpa mig i stället för att hålla kvar mig. De vet att jag ska, och vill, spela i allsvenskan nästa år, säger han och fortsätter:

- De förstår att det är det jag vill. Jag har haft ett samtal med Adil (Kizil, sportchef i Dalkurd) och han förstår att min vision är högre än superettan. Han har ju också sett mig spela och han vet ju att det är där jag ska vara nästa säsong också.

Än så länge har det inte poppat upp några konkreta erbjudanden, men ett par föreningar har hört av sig till Löfkvists agent.

- Nja, jag har hört från min agent att det finns intresse olika klubbar. Men det ska ju bli mer än ett intresse, det ska ju bli konkret.

Förra året ryktades det om AIK för mittbacken. Den svenska mästaren är inte ett absolut alternativ i dagsläget.

- Nej, inte direkt. Inte så som det var förra året, säger Löfkvist och fortsätter:

- Det fanns intresse, de tog kontakt med min agent. Men då var det en annan situation med Dalkurd och klubben ville i det läget behålla mig. Sedan rann det ut i sanden.

Framför allt är det klubbar från Sverige som vill knyta till sig 23-åringens tjänster. Men det finns några intressenter från utlandet också.  

- Det finns intresse utifrån, men det är mestadels från Sverige. Personligen känner jag att jag behöver ett eller par år till i allsvenskan för att få ett stakare namn här och sedan kanske ta mig till en bättre klubb utomlands, vilket målet är i slutändan. Nästa klubb blir väldigt viktig för att få möjligheten att göra det.

När han gör sitt nästa klubbyte så kommer en stor del av beslutet fattas på hur stort förtroende han får.

- Speltiden är ju det absolut viktigaste. Jag är 23 år och det viktigaste för mig är att spela, jag kan inte gå till en ny klubb och sitta på bänken. Sedan kan det vara så att jag behöver slå mig in i elvan och det är jag beredd på att göra om det är det som krävs, det har jag gjort förut.

Löfkvist har tidigare under sin karriär spelat i Akropolis och hans moderklubb är FC Gute på Gotland. Mittbackens kontrakt med Dalkurd sträcker sig över 2020. 

Publicerad 2018-12-06 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå