Nedflyttning nära för Falkenberg

Att spela Superettan 2022 börjar allt mer bli en önskedröm för Falkenberg efter att AFC Eskilstunas Ashley Coffey sänkte hallänningarna med ett hattrick i ödesmötet.
- Det är tungt just nu, säger Falkenbergs Christoffer Carlsson till discovery+.

Från allsvenskan till division 1 på två år, ett faktum som Falkenberg snart ställs inför efter söndagens förlust i målkalaset mot AFC Eskilstuna. Jumbon Falkenberg var piskat att vinna för att få häng på kvalplatserna i Superettan.

Så blev det inte.

Eskilstuna rivstartade och tog ledningen efter drygt 11 minuter när Ashley Coffey hittade in till Viktor Götesson som höll sig framme i straffområdet och stötte in 1-0.

Det mesta handlade sedan om Coffey för Eskilstunas del.

I den 35:e minuten höll sig engelsmannen framme och nickade in 2-0 på Jesper Manns inlägg och ett par minuter in i den andra halvleken gjorde 27-åringen 3-0.

Men Falkenberg gav inte upp. I matchminut 53 reducerade Nsima Peter när han petade in en hörna ett par centimeder från mållinjen, och efter drygt timmen spelad väckte Peter verkligen liv i matchen när han reducerade till 2-3.

Närmre än så kom inte Falkenberg och i den 75:e minuten gjorde Ashley Coffey sitt tredje mål för kvällen när han nickade in 4-2 till Eskilstuna med sitt elfte mål för säsongen.

Kwame Kizito reducerade igen för Falkenberg i slutminuterna men Eskilstuna höll undan och tog med tig alla tre poäng tillbaka till Tunavallen.

- Det var inte mycket till ordnat spel. Vi försökte lyfta fram bollen och jobba därifrån. Det är tungt just nu. Men vi får bara få in och köra stenhårt och kriga för poängen. Då får det se ut så här, säger Falkenbergs Christoffer Carlsson.

Resultatet innebär att Falkenberg fortsatt är sist i Superettan med 25 poäng på 28 matcher, fem poäng bakom GAIS på kvalplats. En tuff uppgift för hallänningarna. AFC däremot klättrar upp på 11 plats i tabellen och får lite andrum i kampen om att spela Superettan även nästa år.

Publicerad 2021-11-07 kl 15:29