Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
32v

Nobbad av Öster - succé i Falkenberg: ”Kunde man väl inte tänka sig”

Foto: Bildbyrån

Robin Östlind fick inte förlängt i Öster och flyttade till Falkenberg.
Nu ligger han trea i poängligan och ”de gulvita” toppar superettan.
- Det kunde man väl inte tänka sig, säger han till Fotbollskanalen.

Falkenberg rustade inför den här säsongen med bland annat fyra offensiva spelare - Chisom Egbuchulam från Häcken, Karl Söderström från Varberg, Anton Wede från Gais och Robin Östlind från Öster. Den sistnämnde gjorde i fjol sin andra säsong med Smålandslaget och stod för tre mål och fyra assist på 29 matcher, men fick trots det inte sitt kontrakt förlängt med föreningen.

28-åringen lämnade därmed Småland skrev i stället på för två år med Falkenberg. 

- Jag fick inte förlängt med Öster, så jag hade väl inget val att stanna. När Falkenberg dök upp, så fanns det väl inget annat alternativ. Jag pratade med många runt omkring, som sa att det var en bra klubb, så det fanns inget att tveka på. Det kändes bara bra när de hörde av sig, säger han.

Östlind gjorde redan i den andra omgången sitt första mål för säsongen mot AFC Eskilstuna och följde upp det med ytterligare tre mål och fem assist under våren i serien. I och med den skörden, så är han nu på delad tredjeplats i poängligan med nio poäng.

- Det har väl känts bra sedan dag ett. Jag kan väl röra mig lite friare här och får mer boll. Det har bara känts bra och att det har blivit nio poäng, det kunde man väl inte tänka sig. Det har bara rullat på, säger Östlind.

Vad betyder poängskörden för självförtroendet?
- Det är väl klart att det betyder jättemycket och speciellt med den starten man fick i klubben. Det blir lite lättare att träna när man får se resultat av det, så det är väl klart att det är en självförtroende-boost, när man får göra poäng och sådär.

Hur känner du kring att det är en revansch för att Öster inte gav dig nytt kontrakt?
- Jag vet inte om det är en revansch. Så är det i fotboll. Ibland vill en klubb att man ska vara kvar och ibland vill klubben inte det. Det är väl kul att det går bra för mig och väldigt tråkigt att det går dåligt för Öster. Jag lider ju med många där som jag spelade med. Jag vet vilken kvalitet de har, så det är tråkigt, säger han.

Är du på toppen av din karriär?
- Jag vet inte om jag är i mitt livs form. Det känns bra, laget har gjort det bra och sådär. Jag trivs med tillvaron just nu och det är absolut viktigast. Det är en bra stämning och de har fått ihop en bra grupp, en bättre grupp än vad jag upplevt på många år, fortsätter han.

Falkenbergs tränare Hasse Eklund basunerade under upptaktsträffen ut att laget ska vara med och tampas i toppen av tabellen. Efter elva omgångar, så toppar laget en jämn serie och ser i dagsläget ut att kunna vara med och slåss för allsvensk uppflyttning.

- Vi vill ha slagläge inför hösten och kunna vara med när det väl drar ihop sig. Det är viktigt att få det självförtroendet och samla poäng för att sedan gasa under hösten och vinna de viktiga matcherna.

Publicerad 2018-06-05 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons