Norrby upp i serieledning efter fjärde raka vinsten

Norrby är ny serieledare i superettan.
Detta efter 2-1 hemma mot AFC Eskilstuna och fjärde raka segern.

Arkivbild.

Det var ett formstarkt Norrby som gick in i hemmamatchen mot AFC Eskilstuna under söndagen. Efter tre raka segrar hade Boråslaget chansen att gå upp som serieledare vid en ny trepoängare. Matchen skulle först spelats på lördagen, men blev uppskjuten på grund av en brand i Borås.

Alexander Salo gav Norrby ledningen efter elva minuter när han nickade in en hörna och Robin Strömberg utökade till 2-0 kort före paus.

AFC reducerade visserligen till 2-1 genom Alexander Ahl Holmström i samband med en hörna, men närmare än så kom inte gästerna. Anton Cajtoft i Norrby-målet gjorde bland annat en vass räddning med kvarten kvar för att hålla ledningen intakt.

Segern, som var Norrbys fjärde raka i ordningen, för laget upp som ny serieledare med 16 poäng på åtta matcher. AFC Eskilstuna ligger i sin tur elva med åtta poäng på sju omgångar.

Publicerad 2021-05-23 kl 16:54