Norrköping mirakelvände seriefinal

IFK Norrköpings 3-2 mot Syrianska i seriefinalen kom efter rena Hollywood-thrillern.
Fem minuter före slutet i underläge med 1-2. Vändningen sedan genom en inhoppare.

- Ett härligt mål, säger IFK Norrköpings Russell Mwafulirwa om sitt matchavgörande på övertid till tidningen NT.

Det slutgiltiga beviset för att IFK Norrköping har något stort på gång i superettan ser ut att ha kommit på lördagskvällen mot Syrianska.
3-2-segern kom efter ett slut med en makalös dramaturgi inför nämare 5 000 åskådare på Idrottsparken.
Norrköping hämtade sig i den här seriefinalen från både 0-1 och 1-2 - trots att Syrianskas andra mål kom så sent som fem minuter före slutet.
Ett rent panikläge som på det mest mirakulösa vis ändå slutade med mäktiga glädjescener för den klassiska klubben.

I 88:e minuten kom 2-2-målet sedan Christopher Telo gjort allt rätt genom att hålla i från sig sin försvarare, vända om, och snurra in bollen i bortre krysset.

- Riktigt skönt att se den gå in, säger Telo som fortsatte som i trans i huvudrollen.

I absoluta slutsekunder öppnade han upp för malawiske Russell Mwafulirwa, inbytt i 76:e minuten, som med älgkliv hann ifatt bollen innan ett motlägg med Syrianska-målvakten Dwayne Miller och 3-2.
- Jag pekade till Telo vart jag ville ha den. Jag förstod att målvakten skulle komma ut, därför chippade jag bollen över honom. Ett härligt mål, säger Mwafulirwa.

Sjätte segern på nio matcher den här våren ger IFK Norrköping tre poängs serieledning till tvåan GIF Sundsvall som i sitt toppmöte på lördagen slog Örgryte med 2-1. Ytterligare två bakom, på tredjeplats, är Syrianska.