Oavgjort i bottenmötet

Båda lagen är i desperat behov av poäng för att ta sig bort från nedflyttningsstriden. Det blev dock delad pott mellan Örgryte och Värnamo.

Värnamo och Örgryte kämpar för att ta sig ur bottenträsket i fotbollens superetta. När de möttes i Göteborg på torsdagen hade båda chansen att avgöra men det slutade oavgjort, 1-1.

Elmin Kurbegovic nickade in ledningsmålet för nästjumbon Värnamo i första halvlek. I halvtid gjorde Örgryte två byten - en av inhopparna var Richard Yarsuvat som kom att röra till det i gästernas försvar. Han ordnade en straff i andra halvlek, men Värnamos målvakt Björn Åkesson räddade både straffen och returen. Yarsuvat spelade sedan fram Johan Lundgren som iskallt petade bollen förbi Åkesson och kvitterade till 1-1.

Örgryte fick avsluta matchen med en man mer efter att Carlos Gaete blivit utvisad med en kvart kvar, men matchen slutade oavgjort. Värnamo är fortsatt näst sist i tabellen, Örgryte trea från slutet.

Publicerad 2013-06-20 kl 21:41