POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Officiellt: Bröt med konkurrent - nu klar för Öis: "Har spännande egenskaper"

Foto: Bildbyrån.

Dida Rashidi bröt nyligen sitt kontrakt med Halmstads BK.
Nu står det klart att han flyttar till Göteborg för spel med Örgryte. 
- Det är underbart att vara på plats här, säger han till klubbens hemsida. 

Halmstads BK förstärkte inför den här säsongen mittfältet med att värva in Dida Rashidi, 25, från Frej, men samarbetet blev kortvarigt. HBK bröt i slutet av maj kontraktet med mittfältaren, som därmed lämnade klubben efter fyra framträdanden i superettan. 

- Dida har inte trivts så jättebra. Han trivs bra med gänget men saknar Stockholm, saknar familjen och har inte riktigt kommit till rätta, som han själv känner. Då har vi fört samtal under en tid och vi tror på att spelare som mår bra kan prestera, spelare som inte mår bra kan inte prestera, då har vi nått det här samförståndet helt enkelt, sa HBK:s ordförande Tony Karlsson till Fotbollskanalen då. 

Nu står det klart att Rashidi flyttar vidare till Göteborg och seriekonkurrenten Örgryte för att spetsa lagets mittfält i jakten på uppflyttning till allsvenskan. Han skrev på ett kontrakt över den resterande delen av säsongen med option på spel i klubben ytterligare en säsong. 

- Dida är en kille som vi redan i våras var intresserade av. Han har spännande egenskaper. Han är kvick, irrationell och duktig en mot en. Han är bra på att kombinera och har ett fint skott. Jag tror att han kommer passa perfekt in i vårt spel, säger Örgrytes tränare Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

Rashidi är, i likhet med Askebrand, glad över att allting är klart. 

Det är underbart att vara på plats här i Öis. Anläggningen ser riktigt härlig ut. Jag är glad och tacksam över kontraktet jag fick med Öis. Nu vill jag vinna så många matcher som möjligt och ta laget till allsvenskan. Och det ska vi göra tillsammans på planen, säger han till hemsidan.

Örgryte är placerat på sjätteplats i superettan. 

Publicerad 2018-07-17 kl 22:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå