Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Frejs lösning – assisterande tar över tillfälligt

Superettan

IK Frej väljer att låta assisterande tränaren Mattias Eriksson ta över ansvaret efter Roberth Björknesjö. Lösningen är tillfällig och Eriksson kommer i nuläget ansvara för laget fram till matchen mot Örgryte i helgen.
- Det här är den bästa lösningen för tillfället, säger klubbens ordförande Märta Rydbeck till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Roberth Björknesjö gjorde sin sista match som manager för IK Frej när laget förlorade mot Norrby med 3-2 i söndags. När han nu lämnar för Brommapojkarna har Frej valt att ge assisterande tränaren Mattias Eriksson ansvaret åtminstone fram till matchen mot Örgryte i helgen.

- Mattias går in som tillfällig manager. Vi hade inte tänkt oss att vi skulle behöva hitta en ny manager i mitten av säsongen. Just nu behöver vi och framförallt truppen arbetsro och det här är den bästa lösningen för tillfället, säger klubbens ordförande Märta Rydbeck till Fotbollskanalen.

Eriksson kan komma att få förtroendet att leda laget även resten av säsongen, men i nuläget diskuterar Frej ett antal namn som kan komma att leda laget resten av säsongen.

ANNONS

- Vi har inlett en process för att lösa det efter matchen mot Örgryte. Det är många som hört av sig och är intresserade och det visar vilket bra jobb som Robban har gjort. Det är för tidigt för att säga hur vi kommer lösa det men vi hoppas kunna ha någon lösning i helgen, säger Rydbeck.

Eriksson har också andra uppgifter i klubben som sport-och utvecklingsansvarig för dam-och ungdomsföreningen, men de uppgifterna kommer han vara ledig från för tillfället.

- Det rör sig om en vecka som han har fått ledigt från de uppgifterna, så det är ingen större fara att han inte jobbar med det för tillfället. Om han skulle bli manager resten av säsongen får vi lösa det då. Jag vill också understryka Mattias vikt i klubben och att han kommer vara en del av det sportsliga arbetet framåt även om han inte är manager, säger Rydbeck.

ANNONS

Frej ligger just nu tolva i superettan, tre poäng före Varberg och IFK Värnamo på negativt kval, men också med en match mer spelad.

Hur viktigt är det att ni löser tränarsituationen med tanke på tabelläget?
- Det viktigaste just nu är att truppen får arbetsro och det kommer de få med Mattias. Vi kommer att meddela nästa steg när vi kommit till det, men som sagt var det inget vi hade räknat med att behöva göra i det här läget av säsongen, säger Märta Rydbeck.

Publicerad 2018-09-11 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto