Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Björknesjö ny manager i BP efter turbulensen: "Klart det varit jobbigt"

Allsvenskan

Roberth Björknesjö tar över som manager i BP.
Han ska få BP på rätt köl igen efter veckans turbulens. 
- Det är klart att det har varit jobbigt, men samtidigt är jag stolt över att få frågan, säger han till Fotbollskanalen. 

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från BP:s möte med Malmö i spelaren ovan.

Roberth Björknesjö blev i dag presenterad som manager i BP. Han lämnar IK Frej för att ersätta sparkade Luis Pimentas roll som huvudtränare och avhoppade Daniel Majstorovics roll som sportchef i klubben. Detta efter den senaste veckans turbulens efter Aftonbladets avslöjande, genom anonyma vittnesmål från spelare i laget, om hur Pimenta använde arbetsmetoder präglade av sexistiskt språk, mobbning och pennalism. 

Och turbulensen undgick förstås inte nye managern. 

- Det är klart att jag läst om det. Det har väl inte undgått någon, som läser tidningen, säger Björknesjö till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Det är klart att det har varit jobbigt, men samtidigt är jag stolt över att få frågan att vara med och föra klubben framåt. Det känns bra att få det förtroendet med tanke på den situationen som klubben varit i för att nu köra nästa väg. Det är otroligt inspirerande, fortsätter han. 

Björknesjö vill inte fokusera på det som hänt, i stället se framåt mot höstsäsongen. 

- Det finns så mycket duktiga spelare, så jag vill bara fokusera på andra saker. Det som har varit måste vi naturligtvis alltid ta lärdom av, även om jag inte var med då. Jag måste komma in med energi och ledarskap som smittar av sig till glädje och entusiasm, säger managern. 

- Det finns redan en stor utredning i BP och det ligger på ledningsgruppen, så jag kommer inte att vara med där. Jag kommer in med mitt ledarskap och ska försöka ta så många poäng som möjligt. Om det är något annat, så får utredningsgruppen ta det. Jag kommer hit för att vi ska utvecklas som fotbollsspelare och människor. Alla punkter är viktiga, fortsätter han.

ANNONS

Han anser även att rollen som manager, densamma han hade i Frej, kan passa honom bra. 

- Det är ju som jag är i dag i Frej. Jag tycker att det är perfekt, att både få vara med och anställa ledare som jag ska jobba med och spelare som vi vill ha. Det är inte så mycket att fundera på. Nu ska vi, jag och Roger Palmgren och Dali Savic köra på. 

Björknesjö ser nu fram emot höstens utmaning, att rädda nytt kontrakt i allsvenskan, då BP sedan tidigare är indraget i bottenstriden med en placering på 14:e-plats och tre poäng ner till Dalkurd och Trelleborg på nedflyttningsplats. 

- Jag tror att vi kan lyckas om vi kan få alla att leverera på hög nivå och utvecklas. Då kommer resultaten automatiskt. Vi ska försöka att vinna matcher med hjälp av vår egen fotboll och då sänder det rätt signaler, att jag tror på er, vi kör. Jag tror att det blir viktigt och om vi får in mer självförtroende, så kan det gå fort. 

ANNONS

Björknesjö avslutar på söndag sitt arbete i Frej med match mot Norrby på bortaplan i superettan för att sedan på måndag inleda sitt nya arbete i Brommapojkarna. 

Tränaren var under 2003 assisterande tränare i BP och huvudtränare i laget mellan 2010 och 2013. Han var även sportchef i klubben under 2016 och 2017, men har även en bakgrund med arbete i klubbens akademi. 

Publicerad 2018-09-07 kl 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto