Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Roberth Björknesjö ny manager i BP

Allsvenskan

Daniel Majstorovic sade i går upp sig som sportchef i BP.
Nu meddelar klubben att Roberth Björknesjö blir ny manager. 
- Jättehärligt att få in "Robban" igen, säger klubbdirektör Henrik Nilsson till Fotbollskanalen.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från BP-Malmö FF i spelaren ovan.

Det var i förra veckan som Aftonbladet avslöjade, genom anonyma vittnesmål från flera spelare i laget, hur huvudtränaren Luis Pimenta använde arbetsmetoder präglade av grovt, sexistiskt språk, mobbning och pennalism. Tidigare i veckan fick Pimenta och hans assisterande tränare Goncalo Pereira sparken, medan sportchefen Daniel Majstorovic i går sade upp sig från sitt uppdrag som sportchef i föreningen. 

Nu meddelar BP att Roberth Björknesjö tar över som ny manager, det vill säga både som sportchef och tränare efter Luis Pimenta och Daniel Majstorovic, i föreningen. 

ANNONS

- Det är jättehärligt att få in "Robban" igen. Det är en person med ett stort hjärta och inte minst BP-hjärta. Han har sedan tidigare koppling till BP och är en oerhört positiv människa med mycket energi och kraft för att gå vidare. Det viktigaste är nu att ge herrtruppen rätt förutsättningar för att vinna matcher i allsvenskan, säger föreningens klubbdirektör Henrik Nilsson till Fotbollskanalen. 

- Det är klart att man tar bort en mellanhand på planen, från två roller till en. Det kan därmed bli ett mycket närmare samarbete och informationsflöde. Robban och jag har även jobbat tidigare ihop, så vi känner ett stort förtroende för varandra. Det blir en bättre närhet mellan administrationen på kontoret och planen, fortsätter han. 

Var det ett självklart val att anställa Björknesjö?
- Vi hade lite olika spår, men "Robban" kom upp tidigt när vi bestämde oss. Sedan gick allting fort och vi är oerhört glada för det. Jag vill även passa på att tacka Frej för att de var väldigt samarbetsvilliga. 

ANNONS

Vad betyder det att få in en ersättare dagen efter att Majstorovic sade upp sig?
- Det är klart att ju snabbare man löser situationen desto bättre är det för alla inblandade parter. Det är viktigt att man vet om att man går framåt, vilket ger en trygghet och lite ro, så att vi kan lämna det gamla bakom oss och ta poäng i allsvenskan. 

Hur skulle du säga att Björknesjö skiljer sig från Majstorovic?
- Ja, de har ju naturligtvis lite olika profil, men vad gäller "Robban", så har han tidigare visat att han klarar av det jobbet här. Han har ett brett kontaktnät, men kan även lösa frågor och utmaningar. Vi vill även gärna tacka Daniel, som kom in i en svår tid och på kort tid behövde rekrytera många nya spelare och gjorde ett gott arbete. Nu är det "Robban" som gäller framöver och han kommer att dyka upp i dag för att hälsa på alla. 

ANNONS

Vilket stadie är ni i utredningen nu?
- Den är inte stängd, men jag tror att vi har tagit oss igenom stora delar av den. Nu kan vi pusta ut lite grann efter en utmanande vecka. Det kan vara klokt att få vila huvudet lite i helgen och få lite sömn för att sedan ta kloka beslut på måndag och därefter kommunicera ut helheten kring var vi befinner oss. 

Nilsson vill däremot inte berätta om BP kan göra fler skiften i ledningen. 

- Jag kan inte svara på den processen i dag. Vi har kommit en bra bit och det har gått väldigt fort. Nu får vi tänka över helgen och på måndag samlas vi igen för att se var vi befinner oss och vilka saker som återstår att diskutera och eventuellt lösa och gå till avslut med, säger han. 

Björknesjö var under 2003 assisterande tränare i BP och huvudtränare i laget mellan 2010 och 2013. Han var även sportchef i klubben under 2016 och 2017, men har även en bakgrund med arbete i klubbens akademi. Han ansluter senast från Frej och superettan.

ANNONS
Publicerad 2018-09-07 kl 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto