POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Officiellt: Haglund tar över superettan-klubb

Foto: Bildbyrån.

Halmstads BK sparkar Igor Krulj efter en svag säsongsstart. 
I stället tar Magnus Haglund över som manager i föreningen. 
- En erfaren manager med en lång meritlista, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson. 

Halmstads BK blev under superettans upptaktsträff tippat som seriesegrare, men har inlett säsongen tungt med endast fyra poäng på sex matcher och är sist i serien. FotbollDirekt uppgav med anledning av det i går att huvudtränaren Igor Krulj är nära att få sparken, då han enligt uppgifterna, efter helgens förlust mot Öster, hade möten med föreningens styrelse, samtidigt som delar av ledningen inte uppgavs ha förtroende för tränaren.

Tidigare i dag uppgav därefter Expressen att det står klart att Krulj får sparken och att i stället förre Elfsborg-tränaren Magnus Haglund kommer att leda laget framöver.

Nu meddelar HBK att så blir fallet och att Haglund blir ny manager i föreningen.

- I Magnus har HBK rekryterat en erfaren manager med en lång meritlista som kommer tillbaka hem. Vi hoppas att Magnus kan få en bra start och få ut kapaciteten som finns i vår trupp kortsiktigt men också tillsammans med övriga ledare forma HBK för en era i Allsvenskan på lång sikt, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson i en kommentar på föreningens hemsida.

Haglund är glad över att få ta sig an uppdraget.

- Jag har starka känslor för den här klubben som är en klubb som jag har verkat i både som spelare och ledare, och så har jag varit heltidsanställd som ungdomsledare här. Som HBK:are sen barnsben ser jag det som ett väldigt hedervärt uppdrag, en stor ära att få träna HBK och dessutom är det en förening som har en god tradition att ta fram egna spelare, och det har ännu mer understrukits de senaste åren. Det gör det extra spännande att få jobba med egna spelare. Det finns en mycket intressant potential i klubben. Det är ett tufft läge i klubben nu men vi har ambitionen att jobba stenhårt varje dag för att göra en resa uppåt, säger han.

Karlsson säger så här om att Krulj får sparken:

- Att vara tränare i en elitklubb handlar om att skapa resultat och oavsett hur bra man tycker om olika individer och deras sätt att arbeta måste man fatta beslut baserat på det man tror ger en maximering av resultat, säger Karlsson och fortsätter:

- Igor Krulj är en väldigt omtyckt och duktig fotbollstränare som har varit uppskattad i sin gärning men också som människa under den resan han har varit med.

Haglund får därmed ta sig an sitt första uppdrag som tränare sedan han under 2017 fick sparken av Elfsborg efter en tuff säsong i allsvenskan. Haglund har sedan tidigare en bakgrund som spelare i bollklubben.

Halmstads BK ställs härnäst på lördag mot Trelleborg borta i superettan.

- Det är klart en helt unik situation med två träningar innan det blir tävlingsmatch. Det har jag inte varit med om tidigare och det är en ny erfarenhet och vi ska göra det bästa och mesta av den situationen och vi ska komma så förberedda som möjligt till Trelleborg som vi bara kan, säger Haglund.

Publicerad 2019-05-07 kl 17:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå