Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
31v

Officiellt: Kaptenen lämnar Varberg - anklagar sportchefen för "smutskastning"

Foto: Bildbyrån

Gabriel Altemark Vanneryr lämnar Varbergs Bois.
Det berättar anfallaren i ett skrivtligt uttalande i Hallands Nyheter.

Gabriel Altemark Vanneryr kom till Varberg inför fjolårssäsongen, och var när årets säsong inleddes lagkapten i hallandsklubben. Till mötet med Halmstad blev 32-åringen inte uttagen i matchtruppen, vilket enligt Varbergs sportchef Kujtim Bala beror på att han valde att sitta i badtofflor på bänken och att värma upp på B-planen.

- Är man på bänken ska man vara precis lika mycket förberedd som alla andra, man ska ha skorna knutna och benskydden på plats. Den känslan förmedlade inte " Gabbe" och vi accepterar inte det från någon, säger Bala till Hallands Nyheter.

- Vi har ett förhållningssätt mot varandra och utåt, framför allt hur vi förmedlar lagkänslan. Vi ska alltid sätta klubben och laget i fokus, fortsätter han.

I ett skriftligt svar till Hallands Nyheter bemöter Altemark Vanneryr Balas uttalanden och meddelar samtidigt att han valt att bryta sitt avtal med klubben.

"Jag kan konstatera att ansvarig tränare Joakim Persson och jag inte har något förtroende för varandra, vilket gör det omöjligt för mig att under nuvarande omständigheter spela i klubben", skriver han, och fortsätter:

"En försvårande omständighet är också de uttalanden i HN sportchefen Kujtim Bala gör, vilket för mig är en ren smutskastning som saknar relevans."

Altemark Vanneryr menar att han satt i badtofflor på bänken för att han inte ville belasta sin hälsena efter sin häloperation, och att även tidigare värmt upp på B-planen. Han menar att petningen kom på grund av andra skäl.

"Grundproblemet är vare sig att jag har haft badtofflor på mig eller att jag värmt upp på fel yta utan att jag har brutit mot rådande tystnadskultur i BoIS", skriver han.

Varberg möter i dag Brage på bortaplan i superettan. Hallänningarna ligger på 13:e plats i superettan efter elva omgångar.

Varbergs möte med Brage startar klockan 16 och kan ses på C More.

Publicerad 2018-06-09 kl 14:25
Annons
Annons
Annons