Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Öis 21-åring slutar efter skadehelvetet: "Mått otroligt dåligt"

Foto: Bildbyrån

Andreas Berndtsson, 21, bryter kontraktet med Öis och slutar med fotbollen.
Det efter en lång och och jobbig skadeperiod.
- När de varit som värst har jag inte ens velat leva, skriver Berndtsson i ett meddelande på Öis hemsida.

I cirka tio år har Andreas Berndtsson tillhört Örgryte. Men efter en tung skadeperiod har 21-åringen beslutat sig för att bryta kontraktet med klubben och lägga av med fotbollen på elitnivå.

I ett långt och känslosamt meddelande på Öis hemsida berättar Berndtsson om beslutet.

"Som många vet har jag åkt på ett 10tal hjärnskakningar som gjort att jag varit borta från fotbollsspelande ett bra tag nu. Denna tiden har fått mig att verkligen tänka till, jag har mått otroligt dåligt under en längre tid och när de varit som värst inte ens velat leva. Detta påverkade såklart fotbollen och jag njöt inte alls lika mycket på planen", skriver Berndtsson bland annat.

21-åringen berättar också att han delvis skrivit meddelandet för att hjälpa andra att våga prata om depression.

"Sen vill jag även uppmärksamma alla om depression, de är många som lever med detta och mår väldigt dåligt. De är otroligt svårt att prata om de och de är tyvärr ganska lätt att dölja sjukdomen med ett ”fake leende”. Så om du inte mår bra, försök verkligen att prata om de med föräldrar, kompisar, psykologer eller vem som helst som känns bäst/lättast för dig. För ju längre du väntar och håller de inom dig desto djupare grop blir de att ta sig upp ifrån. Varje gång jag valt att till slut prata med någon har de känts som en lättnad efteråt, när de varit som allra värst har jag skrivit brev till mina föräldrar om ALLT jag kunde komma på. De kändes lättare att skriva än att prata så de funkade för mig. Men som sagt, på något sätt måste man dela med sig av känslorna och våga kommunicera hur jobbigt de än är."

Berndtsson skriver att han mår mycket bättre i dag och kommer att åka till Asien i slutet på september för att "leva livet ordentligt". 21-åringen riktar också stor tacksamhet till Örgryte.

Läs hela Berndtssons meddelande här.

Publicerad 2017-09-07 kl 19:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons