Öis chanslöst mot Giffarna - Engblom på väg att ta hem skytteligan

4-1 mot Örgryte.
Och två nya mål av Pontus Engblom.
Gif Sundsvall-kaptenen är nu på god väg att ta hem skytteligan.

Gif Sundsvall fick, minst sagt, en smakstart i hemmamötet med Örgryte under lördagen. Pontus Engblom fick en boll i djupet och gav Giffarna ledningen redan efter tre minuters spel. Bara fyra minuter senare stod det 2-0 på resultattavlan då Johan Andersson hittade nätmaskorna.

Öis reducerade till 2-1 i den tionde minuten efter att Bubacarr Jobe gjort mål från straffpunkten.

2-1 i paus.

I andra halvlek gjorde Engblom precis som i första, det vill säga mål. Anfallaren höll sig framme på en hörna och knoppade in 3-1. Alexander Blomqvist gjorde sedan 4-1 efter 63 minuters spel, vilket också blev slutresultatet.

Engbloms två fullträffar gör att han nu står på 20 gjorda mål den här säsongen, vilket han toppar skytteligan på.

Giffarna är tabellfemma med fyra omgångar kvar att spela, nio poäng bakom Jönköpings Södra på kvalplats. Öis å andra sidan har en poängs marginal ner till AFC Eskilstuna som placerar sig på negativ kvalplats.