Örgryte skräller vidare i cupen - klart för semifinal

Örgryte är bara nykomlingar i superettan men fortsätter ändå att göra storsuccé i svenska cupen. På onsdagen besegrade man Falkenberg och är nu klara för semifinal.

Kvartsfinalen mellan superettan-kollegorna Falkenberg och Örgryte fick ingen rolig start. I alla fall inte för hemmalaget Falkenbergs del som redan efter 13 minuter fick Anton Wede utvisad efter ett direkt rött kort.

Örgryte tog därefter över matchen men målet lät dröja på sig.

Till fem minuter in i den andra halvleken när Oskar Wallén mötte ett inlägg perfekt och stötte in 1-0 som även blev matchens enda mål.

Därmed är Örgryte vidare till cupsemifinal precis som storebrodern från Göteborg, Blåvitt.