Örnbloms dubbel sänkte Degerfors - första förlusten på en och en halv månad

Superettan-ettan Degerfors föll överraskande borta mot Öster under lördagen.
Växjö-laget vann till slut med 2-0 efter två mål av Filip Örnblom.

Degerfors har gått som på räls under årets superettan-säsong. Inför dagens match mot Öster i Växjö hade man vunnit 15 matcher, kryssat fem och bara förlorat två. Men sedan slog Öster till.

Precis innan halvtid gjorde backen Filip Örnblom 1-0 till hemmalaget Öster. På en frispark från distans skickade Mattias Pavic in ett inlägg i Degerfors straffområde. På inlägget nådde 21-åringen högst och nickade in 1-0 bakom Ismael Diawara i Degerfors-målet.

2-0 kom fem minuter in i den andra halvleken. Östers yttermittfältare Carl Johansson drev in från sin vänsterkant med en soloräd, innan han fälldes i straffområdet av en Degerfors-försvarare. Domaren dömde straff och Örnblom steg fram till straffpunkten och satte säkert 2-0 med sitt andra mål i matchen.

Resultatet stod sig sedan matchen ut och Degerfors förlorade för första gången i superettan sedan den 29 augusti, då man föll borta mot Halmstad.

Degerfors behåller sin förstaplats i superettan, men tvåan Halmstad kryper allt närmre efter sin seger mot Brage under lördagen och är nu bara tre poäng bakom. För Östers del, behåller man sitt grepp om fjärdeplatsen och har fem poäng ner till femman Akropolis.

Härnäst möter Degerfors Örgryte hemma, medan Öster tar sig an Umeå.