Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Öster och Ljungskiles hopp om avancemang lever

Foto: Scanpix

Öster och Ljungskile kan trots kvalförlusterna drömma om spel i Superettan diverse Allsvenskan nästa år. Förbundets licensnämnd tar beslut om Ängelholm samt Åtvidaberg får elitlicens först under vecka 47.
- Det blir Öster som får platsen i superettan om det skulle bli en vakans, säger tävlingskommitténs Gerhard Sager.

När licensnämnden gick igenom klubbarna som tvingats lämna in handlingsplaner eller periodiserade bokslut så fick dessa godkänt: Assyriska, Värnamo, Östersund och Gif Sundsvall i superettan samt Örebro, Jitex, Kristianstad och Umeå i damallsvenskan.

När det gäller Åtvidaberg och Ängelsholms öden så får de vänta ett litet tag till, då nämnden räknar med att fatta beslut under nästa vecka. Ängelholm, som varit i ett kritiskt ekonomiskt läge, riskerar därmed fortfarande att bli av med platsen i superettan.

- Det lag som varit bäst bland förlorarna i kvalet har rätt till en eventuell vakans. Och eftersom Öster fick tre poäng och Örgryte två så går en sådan plats till Öster, säger Gerhard Sager.
Ängelholms FF skriver på sin hemsida att "den akuta krisen som rådde under sensommaren har retts ut och det finns en stark tilltro för framtiden".

Skulle Åtvidabergs FF inte få elitlicens, blir det Ljungskile som tar deras plats.

Publicerad 2014-11-11 kl 16:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons