Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Östers chans - kvar i superettan om Ängelholm går i konkurs

Foto: SCANPIX

Öster i allsvenskan 2013.

Öster har rasat från allsvenskan till division ett på två år. Men en räddningsplanka finns kvar för laget. Om Ängelholm går i konkurs får Öster platsen i superettan.

Klassiska Öster åkte ur allsvenskan när serien summerades i november 2013. Ett drygt år senare har laget även rasat ur superettan. Efter 0-3-förlusten på bortaplan mot Frej spelade det ingen roll att man vann med 3-2 på hemmaplan. Frej spelar i superettan 2015. Men hemmasegern kan bli oerhört viktig ändå, det är nämligen den som kan rädda kvar Öster i superettan.

Ängelholm kämpar som bekant med dålig ekonomi och risken för konkurs finns fortfarande. Om Skåne-laget skulle gå i konkurs så blir det en plats ledig i superettan. Och den går till det bästa förlorande laget i kvalet. I SvFF:s tävlingsbestämmelser står det att det är den med flest poäng som är det bästa förlorande laget.

Öster ligger med sin seger alltså före Örgryte - trots att Örgryte inte förlorade någon av kvalmatcherna mot Assyriska, som tog sig vidare på bortamål efter 1-1 och 0-0.

Publicerad 2014-11-09 kl 18:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER