Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Östers chans - kvar i superettan om Ängelholm går i konkurs

Foto: SCANPIX

Öster i allsvenskan 2013.

Öster har rasat från allsvenskan till division ett på två år. Men en räddningsplanka finns kvar för laget. Om Ängelholm går i konkurs får Öster platsen i superettan.

Klassiska Öster åkte ur allsvenskan när serien summerades i november 2013. Ett drygt år senare har laget även rasat ur superettan. Efter 0-3-förlusten på bortaplan mot Frej spelade det ingen roll att man vann med 3-2 på hemmaplan. Frej spelar i superettan 2015. Men hemmasegern kan bli oerhört viktig ändå, det är nämligen den som kan rädda kvar Öster i superettan.

Ängelholm kämpar som bekant med dålig ekonomi och risken för konkurs finns fortfarande. Om Skåne-laget skulle gå i konkurs så blir det en plats ledig i superettan. Och den går till det bästa förlorande laget i kvalet. I SvFF:s tävlingsbestämmelser står det att det är den med flest poäng som är det bästa förlorande laget.

Öster ligger med sin seger alltså före Örgryte - trots att Örgryte inte förlorade någon av kvalmatcherna mot Assyriska, som tog sig vidare på bortamål efter 1-1 och 0-0.

Publicerad 2014-11-09 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons