Östers fantastiska facit - obesegrat efter halva serien

Öster totaldominerar i superettan. Nu har man mött alla lag en gång och bara ett har tagit poäng av de obesegrade ligasuveränerna

Ständigt detta Öster. Det småländska ledarlaget i fotbollens superetta tog ännu en skalp i det som liknar ett segertåg mot allsvenskan. 2-0 hemma mot Degerfors gör att Öster åter leder serien med tio poängs marginal till Brommapojkarna på andraplatsen.

I fotbolls-EM har Mario Balotelli och Mario Gomez imponerat med sitt målskytte. På Värendsvallen var det Mario Vasilj som gav Öster ledningen i den 15:e minuten. Matteo Blomqvist-Zampi säkrade segern två minuter före slutsignalen.

Öster har spelat 15 matcher i superettan under vårsäsongen, 14 av dem har slutat med seger. Bara Jönköpings Södra av motståndarlagen, har lyckats ta poäng mot Öster som nu får tre veckor ledigt innan returmötet med Degerfors den 21 juli.

Ängelholm är ny fyra i serien efter att ha besegrat Varberg hemma med 3-2. I botten tog Värnamo viktiga poäng via 3-0 hemma mot Brage.

Publicerad 2012-06-30 kl 19:22