Östersund besegrade Landskrona - tog säsongens andra seger

Östersund besegrade Landskrona.
Det var lagets första seger sedan omgång fyra.

Östersund har vunnit igen. Hemma mot Landskrona vann laget igen efter 13 raka matcher utan seger.

Hemmalaget tog ledningen i slutet av den första halvleken. Målskytt blev Chovanie Amatkaryo och det var ett klassmål från nederländaren. Med bollen precis utanför straffområdet borrade han upp bollen i det bortre krysset.

I upptakten av den andra halvleken utökade man ledningen då Melker Jonsson blev olycksfågel. Returen från Amr Kaddoura i Landskronas mål studsade rakt ut på mittbacken och via han, in i eget mål fram till 2-0 Östersund.

Landskrona reducerade till 2-1 med lite mer än halvtimmen kvar att spela men närmare än så kom aldrig gästerna, utan Östersund avgjorde istället med ett 3-1 mål i matchens absoluta slutskede och man fick jubla över tre poäng för andra gången den här säsongen.

Efter matchen vittnade Landskronas tränare Billy Magnusson om en rörig vecka för Bois.

- Ganska svårt att analysera (matchen) nu och efter att man haft en rörig vecka, det visade sig att tre av killarna var sjuka dagen efter (matchen mot Skövde) så det är klart att det varit tufft men inga ursäkter, vi måste göra saker och ting bättre.

HD skriver att Billy Magnusson har bekräftat att Landskrona har fyra fall av covid i truppen.