Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Piñones-Arce om kontroversen med fansen: "Lagt det bakom mig och njuter av att vara tillbaka"

Foto: Hammarbyfotboll.se

Pablo Piñones-Arce är tillbaka i Hammarby. Forwarden längtar efter att komma igång och har lagt kontroversen med klubbens supportrar bakom sig.

- När Bajen hörde av sig tvekade jag aldrig, säger han till fotbollskanalen.se.

För några veckor sedan kunde fotbollskanalen.se avslöja att den 32-årige anfallaren bestämt sig för att lämna Växjö och återvända till Stockholm av familjeskäl. Vid det laget stod han i kontakt med både Hammarby och BP, sina två tidigare föreningar i hemstaden. På söndagseftermiddagen deklarerade Hammarby så att värningen är klar.

Piñones-Arce har bestämt sig för de grönvita och redan på måndagen börjar han träna med sitt nygamla lag. Det var ju i Hammarby som han fick genombrottet på seniornivå efter att ha tillbringat några säsonger som ungdomsproffs i Italien under tonåren.

- När Hammarby hörde av sig fanns det inte mycket att fundera över, då kändes det självklart att tacka ja. Det är ju ingen hemlighet att jag haft ett jobbigt år socialt sett i Växjö och att jag ville komma hem till Stockholm för att vara nära min dotter. Nu är det jävligt kul att allt är klart och jag ser verkligen fram otroligt mycket över att komma igång med träningar och matcher, säger Piñones-Arce till fotbollskanalen.se.

Vad var det som lockade med Hammarby?

- Helheten. Dels hur Nanne (Bergstrand) och Mats (Jingblad) presenterade sina tankar och idéer. Dels att jag haft en fantastisk tid i Bajen tidigare under min karriär. Det ska bli riktigt roligt bara.

Efter att värvningen offentliggjordes blev reaktionerna övervägande positiva. Många Hammarbysupportrar njuter av att truppen förstärkts med en spelare som blev skyttekung i superettan 2012 på 18 gjorda mål, och följde upp prestationen med nio fullträffar för Öster under det gångna året.

Samtidigt har vissa svårt att skaka av sig en händelse på Grimsta IP när Piñones-Arce gjorde mål för Brommapojkarna mot just Hammarby. Under matchens gång hade han känt sig provocerad av vissa ur bortaklacken i så när bollen väl gick in valde Piñones-Arce att fira med en provokativ gest.

- Jag har inte så mycket att säga om det egentligen, eftersom det hör till historien. Nu är jag glad och nöjd över det här och väljer hellre att titta framåt än bakåt. Det finns säkert en ånger från båda håll kring den där grejen, men framför allt har det hänt. Det är inget som påverkat mitt beslut nu, säger han.

Han fortsätter:

- Framför allt så överskuggas den där enskilda händelsen av att jag sammantaget haft en fantastisk tid i Hammarby. Och nu ser jag fram emot att få det igen. Jag är sugen på att komma igång så snabbt som möjligt med det sportsliga, och det är inga konstigheter.

Hur ser du på att lämna Växjö?

- Jag vill verkligen passa på att tacka Öster för allt stöd jag fått av klubben och människorna runt den. Nu när jag går vidare vill jag att de ska veta att deras hjälp under en tuff period har betytt oerhört mycket.

Publicerad 2014-01-12 kl 21:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons