Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Polisens Hammarby-utspel: "Hoppas att 'Söders stolthet' går upp"

Foto: Scanpix

Hammarby firar och polisens utspel på sin hemsida.

Håller Stockholmspolisen på Hammarby?

Så låter det i alla fall på myndighetens hemsida, där de hoppas att "Söders stolthet" tar steget upp i allsvenskan.

– Jag hoppas att "Bajen" kommer upp ur skiten man har legat nu i fem år, säger polisens Lars Byström till Mitt i Stockholm.

Stockholmpolisen har kommit med ett utspel som lär väcka reaktioner bland stadens supportrar. I sitt officiella nyhetsflöde, där man berättar om den kommande helgens demonstrationer och "idrottsfester", slår man ett slag för att Hammarby ska gå upp i allsvenskan.

"Söders stolthet Hammarby spelar mot Jönköping och tar förhoppningsvis chansen att efter ett antal års bortavaro göra comeback i allsvenskan", skriver myndigheten.

– Ibland får vi mycket skäll av supportrar. Så jag tyckte det skulle vara kul att skriva så där. Jag hoppas att "Bajen" kommer upp ur skiten man har legat nu i fem år, förklarar polisens presstalesman Lars Byström för Mitt i Stockholm.

Att polisen skulle vara hammarbyare köper han däremot inte.

– Nej, det tror jag inte, även om jag tycker att det är många grönvita människor runt mig här. Men själv håller jag på Friska Viljor från Örnsköldsvik.

– Jag hoppas att AIK:arna och djurgårdarna inte tar illa upp. Jag får se vad chefen säger om texten. Men om texten ändras blir det under protest, konstaterar Byström med ett skratt, skriver Mitt i.

Förra säsongen varnades en polis för att ha burit ett Hammarby-relaterat klistermärke med "Defend Söderort" på sin hjälm när AIK-supportrar marscherade från Medborgarplatsen till Tele2 arena.

Publicerad 2014-10-31 kl 13:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons