POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
3v

Prestigevärvningen självkritisk: "Fruktansvärt - känner mig inte bidragande till någonting"

Foto: Bildbyrån.

Flytt från Grekland för att hjälpa Mjällby upp i allsvenskan.
Ännu är Erik Pärsson inte nöjd med sin sejour i klubben. 
- Jag känner mig inte bidragande till någonting, säger han till Fotbollskanalen. 

Mjällby AIF har i år, som nykomling, överraskat i superettan. I fjol vann laget division 1 södra och under superettans upptaktsträff tidigare i år blev laget tippat på 14:e-plats i serien. Så har det däremot inte sett ut den här säsongen. Efter tre poäng på de fyra inledande matcherna av säsongen har laget radat upp segrar och toppar nu tabellen med två poäng ner till Varberg på andraplats och med fyra poäng ner till Jönköpings Södra och Brage på tredje- och fjärdeplats i serien.

Förre Falkenbergs FF-anfallaren Erik Pärsson, som i fjol var med och hjälpte Hallandslaget upp i allsvenskan, hoppade så sent som i somras på segertåget i Blekinge. Han lämnade grekiska klubben OFI Kreta för att hjälpa Mjällby upp i allsvenskan. 

- Jag tror att jag kom till Mjällby när vi låg tvåa. Hela anledningen till att jag kom hit var att jag såg en möjlighet till att vi kunde ta steget upp till allsvenskan. Allt är egentligen som jag förväntade mig, men kanske inte vad Mjällby förväntade sig i början av säsongen, säger Pärsson till Fotbollskanalen. 

Anfallaren är hittills noterad för ett mål och en assist på nio matcher i superettan, men däremot långt ifrån nöjd med sin egen prestation hittills i klubben. 

- Jag är inte alls nöjd. Det är fruktansvärt. Det gick bra i början och sedan har jag haft lite skavanker hit och dit. Jag känner mig inte bidragande till någonting och då blir man missnöjd. Jag är jäkligt glad över att vi vinner matcher och sådär, men jag vill ändå vara en del av de som gör målen och sådär. Det är det jag är till för. Jag älskar såklart när vi vinner, då det är det man lever för, men när man inte känner sig bidragande blir det lite jobbig.

"Fruktansvärt". Du är självkritisk.
- Ja, absolut. Det måste jag vara. Jag vet vad jag kan om mig själv och när jag inte lyckas måste jag vara kritisk. Jag vet vad jag kan. Det är absolut inget jag gömmer under stolen. 

Då gäller det att höja sig till sista tre matcherna.
- Ja, då jävlar, säger Pärsson och skrattar. 

- Nej, men jag ska försöka att göra det bästa av situationen. Jag ska kriga in i det sista, men det är också klart att vi har fått med oss lite resultat nu. Det är nu det verkligen har börjat bli ett litet glapp och det är egentligen första gången sedan jag kom som det har blivit ett litet glapp, i varje fall mellan oss och de som ligger under oss. Det har egentligen bara varit ett poäng hit och dit, så det ändras fort, fortsätter han. 

Pärsson har som bekant inte tillhört laget under hela säsongen och kan därmed inte svara på vilka alla framgångsfaktorer är till succén för laget i år i superettan, men han anser att Blekingelaget har en stark trupp och har fått med sig många viktiga uddamålssegrar. 

- Jag kände direkt att det finns jäkligt mycket att hämta från det här laget, så på den punkten har det aldrig varit några tvivel. Det har väl inte alltid varit jättebra spel, men vi har haft marginalerna på vår sida. Vårt spel har haltat lite, i varje fall innan jag kom, då vi inte har jättemånga klara segrar. Den klaraste segern kom nu när vi vann med 3-0 mot Trelleborg. Det har varit väldigt många uddamålssegrar, vilket också visar att vi har en jäkla styrka i laget.

Är det någon spelare som du tycker sticker ut extra i laget?
- Jag kände ju till många spelare sedan tidigare, då jag har mött Mjällby x antal gånger innan. Större delen av spelarna som jag mötte som junior är också kvar. En spelare som jag har mött också, men som bytt lite lag är Max Watson. Jag skulle säga att han är en av de bästa, om inte den bästa mittbacken i hela superettan. Jag har alltid ogillat att möta honom, men jag är väldigt tacksam över att ha honom i laget. Det är en väldigt viktig spelare. Jag hoppas också att Mjällby får behålla honom om det nu skulle bli allsvenskt spel i och med att han är utlånad från Jönköping, säger han och fortsätter:

- Det är en mittback som kanske inte är den största spelaren, men som är snabb, stark och har både en jäkla fin fot och en jäkla fin spelförståelse. Det känns helt enkelt bara alltid säkert och det ger en trygghet.  

Vad tror du gjorde att Mjällby inte blev tippat högre upp i tabellen?
- Det blir alltid så med nykomlingar. Från den synvinkeln var det med all rätt. De fick in några spelare och så här, men man brukar nog generellt inte ha så bra koll på de lagen som kommer upp. Det enda jag kan känna är att jag hade lite högre förväntningar på Västerås, då de ändå har lite pengar som kan stötta på den biten. Det gör väldigt mycket, men ibland får man inte bara till det och efter fyra omgångar hade Mjällby inte så många poäng, men tog sedan sju raka och vände på det. Det handlar hela tiden om att vara bra och konsekvent, samtidigt som det ser väldigt bra ut om du vinner sju raka matcher. 

Mjällby har, på pappret, två lite lättare matcher framöver mot just Västerås SK borta och mot Syrianska på hemmaplan innan ett toppmöte med Varberg väntar i sista omgången. Pärsson menar än dock att det blir tuffa matcher. 

- Det hade kunnat se ännu bättre ut om vi inte hade åkt på två plumpar mot Degerfors och Brommapojkarna, men sådana matcher kommer man alltid att spela. Det gäller bara att studsa tillbaka efter en kortare negativ trend. De krigar samtidigt i botten och det känns som att superettan detta året är mycket tajtare och jämnare än i fjol. Det är inget lag som faller ur ramen på det sättet. 

Vad hade det betytt för dig att hjälpa Mjällby upp till allsvenskan?
- Det hade varit andra året i rad, men det är självklart. Min målsättning är att vi ska gå upp och det är Mjällbys målsättning också. Annars hade jag inte kommit hit i slutet av sommaren. Hela processen är bara att vi ska göra allt vi kan och jag vet att vi kan eftersom att vi annars inte hade varit här. 

Pärsson lämnade senast, efter allsvensk uppflyttning, Falkenbergs FF för flytt till Grekland, men är den här gången inställd på att stanna på svensk mark och i Mjällby. 

- Jag har kontrakt och jag skulle säga att jag med största sannolikhet förväntar mig att jag är kvar i Mjällby nästa år. Jag har heller inte gjort det tillräckligt bra för att kunna vara attraktiv för någon annan. Jag försöker bara göra det bästa av situationen och det bästa jag kan nästa år och det bästa jag kan nu. 

Mjällby ställs på lördag mot Västerås SK på bortaplan i superettan. Matchen börjar klockan 16.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-10-17 kl 15:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå