Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Qviding nobbar Örgryte – klubbnamnet för viktigt

Qviding och Örgryte slås inte ihop och Öis får därmed lämna superettan i och med konkursen. Orsaken är att medlemmarna i Qviding inte stöttade sammanslagningen.

Qvidings styrelse upplever att det inte finns stöd hos medlemmarna för att slås samman med Örgryte och nobbar därför förslaget.
- Den övergripande frågan är ju att Qvidings medlemmar måste godkänna det här med två tredjedelars majoritet på årsmötet. Vi bedömer att det stödet inte finns, säger Qvidings ordförande Joacim Nordh till fotbollskanalen.se.

Qviding kommer alltså inte ens låta medlemmarna rösta i frågan och orsaken till att man inte väntar till årsmötet är enkel.
- Vi har ett ansvar mot spelare, ledare, kanslipersonal, sponsorer med mera att vara tidigt ute med det här beskedet.

Den klart viktigaste punkten för Qviding var helt enkelt att en sammanslagning skulle inneburit att namnet och klubbmärket skulle ersättas av Örgryte och det menar Nordh att medlemmarna inte skulle ha accepterat.
- Många känner att klubbnamnet Qviding FIF är för viktigt och starkt för att man ska kunna överge det och gå in i Öis.

Resultatet av detta är nu att Qviding flyttas upp och spelar i superettan 2011 – som samma förening som tidigare. Detta på grund av att Örgryte Fotboll AB gått i konkurs och Örgryte IS därför tvångsnedflyttas. Öis startar om i division ett som medlemsförening, någon ny bolagisering är det inte tal om.

Publicerad 2011-02-22 kl 17:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons