Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ryssholm svarar på kritiken i långt öppet brev: "Våra supportrar skulle aldrig sjunka så lågt"

Superettan

AFC Eskilstuna fick utstå många hårda ord under säsongen.
I ett långt öppet brev besvarar ordföranden Alex Ryssholm kritiken.

Foto: Bildbyrån.

Medlemsavgift, längd på ordförandeskap, byte av ort – och försök att runda 51-procentsregeln. Fotbollskanalen har under säsongen rapporterat om den hårda kritik som riktats mot AFC Eskilstuna. Klubben gjorde den här säsongen sitt första allsvenska år och fick utstå mycket kritik vad gäller klubbens styrelsesätt.

Att klubben tar ut 1000 kronor i medlemsavgift, att ordföranden väljs på 10 år och att det krävs fyra femtedelars majoritet vid omröstning var något som RF:s ordförande Björn Eriksson kallade ”mycket märkligt”.

I samband med kritiken från RF fick ordföranden Alex Ryssholm svara på kritiken, i en mejlintervju med Fotbollskanalen. I ett försök att ytterligare understryka varför man lagt upp föreningsstrukturen som man gjort skickade Ryssholm på fredagen ut ett sju sidor långt öppet brev.

ANNONS

Där svarar han på kritiken mot lagets supportrar, traditioner, medlemskapet och det tio år långa mandatet.

”Som bakgrund till beslutet att välja ordförande på 10 år och styrelsemedlemmar på 6 år ligger hoten från såväl kända som okända individer och grupperingar. Dessa hot består i att man tänker köpa till sig röster innan årsmötet, för att i sin tur ta makten över klubben och lägga ner dess verksamhet. Detta för att AFC ska försvinna som konkurrent.”, skriver han.

Han menar också att andra klubbar ”flörtar” med de supportrar som riktat ”förnedrande ramsor och fula banderoller” mot klubben.

”Jag kan inte riktigt förstå hur det kan vara acceptabelt att sprida detta, vilket många gånger påverkar de barn och ungdomar som besöker våra matcher för att se deras klubb eller fotbollsidoler spela. Många gånger ignoreras tyvärr problemet och ibland flirtas det även med dessa så kallade "supportrar". Tidningar på jakt efter en snabb slant publicerar opassande bilder som gärna sprids vidare av dessa aktivister. Har detta blivit en modern tradition? Jag skulle med handen på hjärtat föredra att vi även i fortsättningen ska beaktas som en plastklubb utan tradition – snarare än att gå med i denna stafett där supportrarna tävlar mellan varandra om vem som kan skapa den mest förolämpande banderollen. Jag är säker på att AFC:s supportrar aldrig skulle sänka sig så pass lågt.”

ANNONS

Ryssholm fick också under året personligen utstå dödshot, vilket han berättade i en intervju med Fotbollskanalen.

- Jag fick ett sms från en okänd person där det stod att jag skulle lämna alla poster inom AFC, och att om jag inte gjorde det skulle de komma hem till mig där jag bor och skära halsen av mig och min familj, sa Ryssholm då.

Publicerad 2017-12-22 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto