Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

Saarenpää Syrianskas nye tränare: "Spännande utmaning"

Syrianska FC slåss för att hålla sig kvar i superettan. Nu tar Kleber Saarenpää över som ny huvudtränare i klubben.
- En spännande utmaning, säger han till Syrianskas hemsida.

Tidigare under säsongen lämnade Bosko Orovic posten som huvudtränare i Syrianska FC. Då tog Tino Katsoulakis över. Men nu tar Katsoulakis ett steg ner i ledarstaben när klubben anställer Kleber Saarenpää som ny huvudtränare.

Saarenpää tillhörde klubbar som Djurgården, IFK Norrköping och Hammarby under sin spelarkarriär. För fyra år sedan var han tränare i just Syrianska och senast basade han över danska Vejle som han fick sparken av i våras.

Nu ska Saarenpää rädda kvar Syrianska i superettan. Syrianska ligger sist i tabellen och har fyra poäng upp till säker mark.

- Han känner klubben väl och vi hoppas att hans fotbollserfarenhet och egenskaper kan lyfta laget. Tino har kommit in i klubben i ett tufft läge och han ser positivt på förändringarna i ledarstaben där Kleber, Tino och Steven kommer leda laget tillsammans. Tino är jättetuff och vi ville jättegärna ha kvar honom och med dessa tre tror vi att vi har en bra och stark ledarstab, säger Syrianskas sportchef Simon Latte till klubbens hemsida. 

Saarenpää själv säger:

- Jag fick en förfrågan av Syrianska att i det tuffa läget som är hjälpa till med att hålla Syrianska kvar i Superettan. Jag tackade ja och kommer göra allt i min makt för att tillsammans med resterande tränarteam vända på det här. Men det blir tufft och det måste folk inse. Det kommer krävas väldigt hårt arbete och dyka upp motgångar men vi får hoppas att medgångarna är betydligt fler. Jag känner till klubben och känner även en del spelare i laget sedan tidigare. Det blir en spännande utmaning.

Publicerad 2016-07-31 kl 22:54
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER