Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
51v

Sebastian Larsson öppnar för spel i AFC: "Varför inte?"

Foto: Scanpix

Sebastian Larsson föddes och växte upp i Eskilstuna.
Nu öppnar han för spel i AFC United, som flyttar till staden inför nästa säsong.
- Varför inte? Vi får se, säger Larsson till Eskilstuna-Kuriren. 

AFC United ligger just nu tvåa i superettan. Håller man kvar i den positionen säsongen ut spelar man i allsvenskan nästa år. Från och med den 1 januari planeras klubben också slås ihop med Eskilstuna City. Verksamheten flyttas till Eskilstuna om ett extrainsatt årsmöte den 24 oktober röstar igenom förändringen.

En av Eskilstunas stora aktiva spelare, Sebastian Larsson, är nu positiv till den nya satsningen.

Jag tycker det är jätteintressant och det är självklart att AFC ska tas emot i Eskilstuna. Nu har man verkligen chansen att göra något bra, säger 31-åringen till Eskilstuna-Kuriren.

Jag har sett att en del tycker att det inte är vårt lag. Men vad då? Det är väl bara att göra det till vårt lag. Nu har faktiskt Eskilstuna en gratismöjlighet att få hit ett lag i Superettan eller rent av Allsvenskan till nästa säsong. Då är det en självklarhet att ta vara på det. Att intresset för bra fotboll finns är det inget snack om. Det har vi sett med damerna i Eskilstuna United och att det kom nästan 3 000 till matchen mellan AFC och Degerfors ger verkligen en fingervisning om att suget finns.

Sunderland-mittfältaren sitter på ett kontrakt som går ut sommaren 2017 och nu öppnar han för spel i AFC i framtiden.

Jag har skojat lite med min pappa om att nu kan man ju avrunda med något år hemma. Och varför inte? Vi får se. Jag hoppas först och främst fortsätta utomlands några år till. Men jag stänger absolut inga dörrar till att så småningom spela på hemmaplan om det finns ett bra lag, säger Larsson.

Publicerad 2016-10-19 kl 11:43
SUPERETTAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER