Självmål dödade matchen när Örgryte besegrade Akropolis

Ett dråpligt självmål blev dödsstöten i matchen.
Med bara halvtimmen kvar blev två mål för mycket att överbrygga för Akropolis.
Örgryte fick med sig segern med 3-1.

Det började bra för Akropolis, som tog ledningen i första halvlek. Det var Christian Sivodedov som satte 0-1 på ett långskott efter 40 minuter spelade. Men i andra halvlek gick det över till Örgryte för hela slanten.

I början av andra kunde Hampus Dahlqvist kvittera med ett riktigt pangskott upp i nättaket. Strax därefter kom ledningsmålet från Elias Gustafson. 2-1 efter dryga timmen och matchen kändes fortfarande levande.

Men dödsstöten kom bara minuter senare. Bollen studsade runt ett par gånger i Akropolis straffområde och Jesper Björkman i bortaförsvaret försökte få grepp om den vid mållinjen. Men istället för att rensa stötte han in bollen i eget mål.

Tvåmålsledningen blev för mycket att ta igen för Akropolis och Örgryte tog en viktig seger med 3-1.

I den parallella matchen mellan Trelleborg och Brage var det de förstnämnda som fick med sig tre tunga poäng i toppstriden. Det blev spännande mot slutet när Brage reducerade till 2-1 på straff i minut 78.

Men i slutsekvenserna av matchen kunde Mattias Håkansson gå mot mål helt ensam, utan ens målvakten framför sig, och sätta 3-1 till Trelleborg. De är nu tvåa i serien, en poäng efter ledande IFK Värnamo. Desto tuffare ser det ut för Brage, som befinner sig på en elfteplats, en poäng från kvalplats.