Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sportchefen bekräftar: Lantto till division 2: "Passar honom perfekt"

Superettan

Division 2-fotbollen blir en profil rikare.
Jonas Lantto är klar för FK Karlskrona.
- Inte varje dag en kille med 274 allsvenska matcher flyttar till stan, säger sportchefen Peter Christenson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I fjol åkte Gefle ut ur superettan – och med det lämnade också klubbikonen Jonas Lantto. Tidigare har Fotbollskanalen kunnat berätta att Lantto varit aktuell för spel i division 2-klubben Karlskrona – och på fredagen bekräftar sportchefen Peter Christenson att 31-åringen är klar.

- Det är inte varje dag en kille med 274 allsvenska matcher flyttar till stan, så det är riktigt roligt, säger Christenson till Fotbollskanalen.

Lantto berättade tidigare i vinter, för P4 Gävleborg, att han planerade att flytta till Karlskrona för att studera på en maskinteknisk ingenjörsutbildning. Dessutom bor hans frus familj i staden.

ANNONS

Nu är det alltså klart att det blir en flytt söderut.

- Tiden rullade på, så vi kände att det ar lika bra att få det klart. Karlskrona passar honom perfekt där han är i livet nu. Sedan är han jäkligt sugen på att spela fotboll och har fått ett bra intryck av klubben. Det är nästan löjligt att lasta superlativ över honom, då det känns överflödigt med tanke på det han kan. Vi är glada och tacksamma, säger Christenson.

Jonas Lantto kom till Gefle redan vintern 2007 och blev till efter förra säsongen klubben trogen. Nu väntar alltså en ny utmaning, ett par divisioner ner.

Publicerad 2019-03-01 kl 16:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto