POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Stoitjkov: "Unga spelare spelar inte med glädje längre"

Foto: Scanpix

Inför EM-kval matchen mellan Bulgarien och Italien på lördag gav legenden Hristo Stoitjkov en intervju till Gazzetta dello Sport, där han bland annat menade att pengarna och pressen förstör spelglädjen för de unga spelarna idag.

Hristo Stoitjkov anses vara Bulgariens största spelarna genom tiderna. Han var med och förde Bulgarien till en fjärdeplats VM 1994 och var även framgångsrik i Barcelona tillsammans med Romario.

Stoitjkov spelade även en säsong i Italien och i Parma i mitten på 90-talet.

Inför lördagens EM-kvalmatch mot Italien gav legenden en intervju till Gazzetta dello Sport och menade bland annat att unga spelare tappar spelglädje av all press.

- Idag har vi ett system där klubbarna har många unga spelare i sina A-lag, men där de inte får spela. Det är för mycket pengar som cirkulerar. De unga spelarna blir knäckta av all press, de spelar inte med glädje längre, sa Stoitjkov

Den förre anfallsstjärnan fick även frågor om helgens möte och hur bra Bulgarien är idag.

-Bulgarien har jättebra spelare. De bästa är de två mittfältarna som spelar i Ryssland, Milanov i CSKA Moskva och Popov i Kuban. I Bulgarien har spelarna stort hjärta för landslaget, menade 49-åringen.

Stoitjkov tyckte dock att Italien har en fördel av att ha Conte som tränare och minns hur han var som spelare.

-Att ha Conte som förbundskapten är en stor fördel. Jag kommer ihåg honom som spelare, han var urstark. Han jobbade som en galning och spelade alltid för laget. Som tränare är han en vinnare och disciplinerad, tycker den förre anfallsstjärnan.

Bland de italienska spelarna har Stoitjkov en favorit.

-Jag tycker att Verratti är väldigt bra. Han har stora kvalitéer och jobbar hårt. han är den bästa av de unga spelarna och kan gå långt, sa Stoitjkov.

Italien har aldrig besegrat Bulgarien på bortaplan och Gazzettan frågade den förre Barca-stjärnan hur det kommer sig.

-Rädsla kanske? Vi hoppas kunna fortsätta med den sviten..., svarade Stoitjkov.

Italien ligger i topp i Grupp H tillsammans med Kroatien då båda har tio poäng. Bulgarien däremot har bara fyra poäng och behöver verkligen vinna på lördag.

Publicerad 2015-03-26 kl 13:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå