Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

SvFF överklagar beslut om nazistdemonstration: "Strider mot allt vad svensk fotboll står för"

Foto: Bildbyrån

Lördagens nazistdemonstration i Göteborg avslutas vid Gamla Ullevi en timme innan Gais-BP. Nu överklagar SvFF Förvaltningsrättens beslut om marschen.
Vi tycker att det är direkt olämpligt och jag är väldigt oroad över konsekvenserna av beslutet, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Förvaltningsrätten ändrade vägen för nazistdemonstrationen i Göteborg på lördag för att den skulle komma längre ifrån judiska församlingens synagoga och Bokmässan. 

Demonstrationen avslutas nu klockan 16 utanför Gamla Ullevi. Samtidigt öppnas grindarna till superettan-matchen mellan Gais och Brommapojkarna som börjar klockan 17. Evenemanget är gratis och matchen förväntas bli en riktig publikfest med runt 7000 åskådare.

Beslutet att avsluta marschen utanför Gamla Ullevi möttes av hård kritik från Gais.

- Utifrån Gais perspektiv är det här så klart helt huvudlöst. Vi ser inte hur man kan välja att godkänna den marschvägen när det finns en offentlig tillställning i direkt anslutning, sa klubbchefen Erik Bergkvist till Dagens Nyheter.

Nu ställer sig Svenska Fotbollförbundet sig på Gais sida. På sin hemsida skriver SvFF att man överklagat Förvaltningsrättens beslut.

Risken för stökigheter och motsättningar är alldeles uppenbar och att delar av fotbollspubliken kan känna sig hotad eller välja att stanna hemma. Jag tycker att beslutet är djupt olyckligt och jag är oroad för vad som kan hända. Därför väljer vi att överklaga Förvaltningsrättens beslut, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och fortsätter:

- Dessutom anser jag att den här typen av klientel inte har någonting i närheten av våra arrangemang att göra. De strider mot allt vad svensk fotboll står för. Vi står för inkludering och alla likas värde, att alla är välkomna. Det kan man knappast säga att den här grupperingen skriver under på.

SvFF skriver att överklagan gjorts i samråd med Gais.

Publicerad 2017-09-27 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons