POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

Talangen efter flytten från HIF: "Redan nu uppskattar Bayern mig mer"

Foto: Bildbyrån.

Tanken var att Alex Timossi Andersson skulle flytta till Bayern 2019.
Men flyget gick redan för ett par dagar sedan.
- Redan nu känner jag att de uppskattar mig mer än vad HIF gjorde, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Talangen Alex Timossi Andersson, 17, har lämnat Helsingborgs IF för spel i den tyska storklubben Bayern München. Värvningen gjordes klart redan hösten 2017 – och tanken var att Timossi Andersson skulle stanna i Skåne fram till 2019.

Men den unge mittfältaren fick under våren och sommaren sparsamt med speltid i Helsingborg och parterna enades därför att Timossi Andersson skulle lämna den 1 juli i år.

- Vi är såklart väldigt glada och stolta över att utveckla spelare som blir attraktiva för klubbar på den allra högsta nivån. Sedan dag ett har vi lyssnat på Alex kring upplägg av övergången och vi gör inte annat nu än stöttar honom, precis som vi gjort hittills. Vi önskar honom ett stort lycka till, sa tränaren Per-Ola Ljung då.

Nu har Timossi Andersson anslutit till den tyska klubben och för Helsingborgs Dagblad berättar han att han redan fått tillfälle att träna med A-truppen. Han säger till tidningen att beslutet att flytta tidigare inte var särskilt svårt att ta.

- Det var faktiskt inte ett speciellt svårt val eftersom jag vet vilken utveckling jag kommer få här. Liksom nu de första dagarna har jag fått träna med A-laget och redan nu känner jag att de uppskattar mig mer än vad HIF gjorde, säger han till tidningen.

- Det låter ganska sjukt när man säger det, men det är faktiskt så.

Enligt Timossi Andersson var bara den skrala speltiden en av anledningarna till att han lämnade redan nu, och att de andra skälen ”kommer att komma fram senare”.

På frågan om han känner att han kunde gjort något annorlunda i HIF säger han:

- Nej, det är svårt att säga. Bara för att jag har varit borta med landslaget mycket, så tycker jag inte att det ska vara en anledning till att jag inte ska få spela. "Peo" (Ljung, tränaren) har valt att satsa på de som varit hemma helt enkelt.

Sveriges spelade U17-EM mellan den 4 och 13 maj innan man slogs ut i kvartsfinalen mot Italien. Under den perionden missade Timossi Andersson en match i superettan, mot Gais den 8 maj.

Fotbollskanalen har sökt Per-Ola Ljung för en kommentar.

Publicerad 2018-07-11 kl 11:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå