POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

TFF backar sponsorn efter hot om namnbyte: ”Är väl insatt i frågan”

Foto: Bildbyrån

TFF:s storsponsor går till attack mot Trelleborgs kommun och hotar med namnbyte om inte dialogen förbättras. Kritik som klubben tycker är befogad.
- Vi har ju inte kommit framåt i diskussionerna, säger klubbdirektören Mattias Kronvall till Fotbollskanalen.

Det var i en intervju med Kvällsposten som Mellby Gårds VD Johan Andersson riktade stor kritik mot Trelleborgs kommun och dess hantering av superettanklubben Trelleborgs FF.

Mellby Gård, med framförallt Rune Andersson i spetsen, har varit TFF:s viktigaste sponsor i över 30 år. Under 2017 kommer företaget gå in med fem miljoner kronor - en rejäl summa med tanke på klubbens budget på omkring 15 miljoner.

Nu hotar VD:n Johan Andersson med att namnbyte och till och med flytt kan bli akutellt om ingen förändring sker.

- I Trelleborg får man ingenting. Tvärtom tvingas vi betala hyra för få använda vår plan. Det är egentligen helt sjukt. Ett minimikrav borde i alla fall vara att få gratis planhyra, säger Andersson till tidningen.

- Tycker kommunen det är fullständigt ointressant ha ett elitlag i stan med sitt namn kan man ju tänka sig ett annat namn på klubben. Det är inget omöjligt scenario.

Kritiken kommer efter långa resultatlösa förhandlingar med kommunen, något som även klubbdirektören Mattias Kronvall vittnar om.

- Johan är väl insatt i frågeställningarna. Det finns egentligen inget mer att tillägga än det han säger, menar Kronvall.

Hotet om namnbyte, är det något som har diskuterats i klubben på allvar eller ligger det långt fram?
- Nej, det är inget vi har diskuterat och det är som du säger något långtgående. Sen vet vi alla som jobbar i föreningar att det finns stadgar och medlemmar att ta hänsyn till om något sådant ska kunna genomföras, säger Kronvall och tillägger:

- Det Johan menar är att det är ett möjligt alternativ.

Många förknippar staden Trelleborg med det anrika fotbollslaget som under större delen av 2000-talet har pendlat mellan de två högsta serierna. Men trots detta är inte politikerna oroliga enligt kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson.

- Vi tycker det är av stort värde att de spelar i Trelleborg och rustade bland annat därför upp snabbt inför deras superettancomeback för ett år sedan. Vi är öppna för att byta namn på arenan och vad laget heter vore det bäst med Trelleborgs FF för det finns en 90-årig tradition i det namnet. Men det står klubben fritt förstås om de menar att de kan ändra namnet för att få in mer pengar, säger Karlsson till Kvällsposten.

- Men att de eventuellt vill byta namn är inget som påverkar politikerna i Trelleborg skulle jag vilja påstå. Vi kämpar på med vår ekonomi oavsett deras namnfunderingar.

Mattias Kronvall tycker att TFF rimligtvis borde ha stor betydelse för kommunen.

- Tittar man på varumärken så är det ju Trelleborgs hamn, Trelleborgs AB och Trelleborgs FF som sätter staden på Sverigekartan, säger Kronvall.

Tycker du att Karlssons uttalande speglar politikernas inställning till klubben?
- Alltid svårt att uttala sig när det inte har sagts till en själv och jag vill inte spekulera i det för mycket. Men det är klart, vi har ju inte kommit framåt i diskussionerna. 

Publicerad 2017-04-12 kl 20:10
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto