TV: Abraham hattrickhjälte när Degerfors besegrade Norrby

Inför mötet med Norrby hade Sargon Abraham bara gjort ett mål.
Efter matchen hade han gjort fyra och yttern blev stor matchhjälte när han satte alla målen i Degerfors 3-0-seger mot Norrby.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Under måndagskvällen mötte Norrby Degerfors i superettans sjunde omgång och det blev en målrik tillställning på Borås Arena när bortalagets Sargon Abraham blev stor matchhjälte.

Först satte anfallaren dit bortalagets ledningsmål efter dryga tio minuters spel och 20 minuter senare kunde samme Abraham utöka Degerfors ledning till 2-0. Men Norrbys Richard Yarsuvat, som förra året vann superettans skytteliga, kunde reducera innan den första halvleken blåstes av.

I den andra halvleken utökade dock Sargon Abraham bortalagets ledning när han satte dit 3-1, hans tredje mål för kvällen. Målet var anfallarens fjärde för säsongen vilket placerar honom på delad andraplats i skytteligan bakom Örgrytes Diego Montiel som svarat för hela sju mål för serieledaren från Göteborg. Abrahams 3-1-mål blev matchens sista och fastställde slutresultatet och Degerfors tog därmed ett hopp upp i tabellen, från 12:e till 7:e plats.

I nästa omgång möter Abrahams Degerfors nykomlingen Brage på hemmaplan medan Norrby reser till västkusten för att möta Falkenberg.

Publicerad 2018-05-14 kl 21:50