Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Aílton om höga förväntningarna: ”En annorlunda press nu”

Superettan

GÖTEBORG. Aílton Almeida är tillbaka i Örgryte.
Hittills har det blivit knapp speltid - men nu är han redo för superettan.  
- Vi har varit försiktiga och satsat på superettan, säger brassen.

11:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Aílton Almeida från upptaktsträffen i spelaren ovan.

Örgrytes brasseanfallare Aílton Almeida, 34, gjorde mellan 2004 och 2006 succé i Örgryte och vände därefter ut i Europa. Efter över tio år med spel i utländska klubbar, så vände anfallaren i år tillbaka till Öis igen, något som ledde till stor glädje bland klubbens supportrar. Men hittills har brassen fått sparsamt med speltid och i svenska cupens gruppspel blev det endast tre relativt korta inhopp.

- Innan jag skrev på hade jag varit och tränat med Öis i kanske två månader för att hålla igång, men jag hade inte spelat en match på åtta månader. Sedan visste vi att jag skulle behöva bygga upp fysiken för att kunna spela 90 minuter. Hittills har det inte blivit det, men vi har varit försiktiga och satsat på superettan. Det känns mycket bättre för mig nu, både med självförtroendet, spelmässigt och fysiskt. Jag hoppas att det kan bli många 90-minutare för min del, säger Aílton under upptaktsträffen.

ANNONS

Aílton har förstås press på sig att leverera, då många supportrar minns tillbaka till hans förra sejour i klubben som var succéartad. Det är något han tycker om. 

- Ja, pressen ska vara där. Jag har inga problem med det. Det är en annorlunda press nu. När jag kom hit var jag 19 år gammal och sugen på att gå ut i Europa. Då hade jag press på mig själv. Nu har jag spelat ganska länge utomlands och nu kommer i stället pressen på att jag ska göra allt det jag gjorde förut. Folk kanske tänker att jag inte kan göra samma eftersom att jag fyller 35, men det känns bra och jag är taggad och sugen. Jag har lärt mig mycket genom alla år, så jag känner att jag kan hjälpa laget, säger han.

Örgrytes tränare Thomas Askerbrand betonar också att brassen är tillbaka i klubben för att spela mycket och vara en tongivande spelare under den kommande säsongen.

ANNONS

- Aílton är rätt gammal, 34 år, men väldigt fräsch i kroppen och i sinnet. Han är inte här för att vila, i stället för att spela matcher. Det är rätt häftigt att se med tanke på hans karriär, så det är ett fantastiskt tillskott, säger Askerbrand.

Askerbrand vill inte säga rakt ut att Öis ska gå upp till allsvenskan, men menar att hans lag är bra rustat inför den kommande säsongen.

- Med tanke på förra året, då vi blev fyra, så blir vi tippade där uppe (som fyra av media). Vi har tappat några bra gubbar, men samtidigt fått in Aílton och några andra.  Jag tycker att truppen ser spännande och gedigen ut. Den är lite bredare än förra året, så vi är skapligt rustade, säger tränaren.

Örgryte ställs i premiären mot Norrby i superettan.

Publicerad 2019-03-25 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto