TV: Baffo målskytt när Halmstad tog viktiga poäng

Halmstad tog en viktig seger mot Örebro på tisdagskvällen.
Då klev en oväntad straffskytt fram.
- Det är väl straffarna från smålags-spelen, säger Joseph Baffo till Discovery +.

I superettans fjärde omgång tog Örebro SK emot Halmstads BK i en på förhand viktig match, då både lagen kommer från en allsvensk säsong. Inför mötet hade hemmalaget sex poäng med sig, medan HBK stod på fyra poäng.

Då gjorde bortalaget en hel del ändringar i startelvan. Mikael Boman startade på bänken, medan Phil Ofosu-Ayeh gjorde sin första match från start sedan allsvenska premiären mot BK Häcken i fjol (380 dagar).

Bortalaget tog direkt kommando över matchen, som efter 15 minuter redan hunnit med tre skott på mål, varav ett stolpskott från Erik Ahlstrand.

Det var också de blåklädda som tog ledningen, efter en soloprestation från Samuel Kroon. I 33:e matchminuten kunde 25-åringen skottfinta sig till en ledning för HBK, med ett perfekt avslut med vänsterfoten.

I halvlek gjorde Örebro tre byten, vilket verkade ge hemmalaget ny energi, för det var ett helt nytt Närke-lag som kom ut på planen. Från att knappt ha haft en chans i första halvlek, tog de vitklädda sig in i matchen mer och mer. I 58:e minuten fick ÖSK:s inbytte Noel Milleskog en chans att kvittera, men Halmstad-spelarna fick tacka sin målvakt för en otrolig räddning i stället.

ÖSK fortsatte ösa på mot mål men det ville sig inte, utan i stället skulle Halmstad få chansen att utöka sin ledning ytterligare då Alexander Johansson var snabbare än Moro, som tvingades fälla Johansson och se domaren blåsa straff. Joseph Baffo kunde sedan stiga fram till straffpunkten och säkert fastställa sluresultatet till 0-2.

Första målet för säsongen, tredje målet för Halmstad. Om att just han blev straffskytt säger Baffo såhär till Discovery +:

- Jag har fått det förtroendet från ledarna, då är det bara att kliva fram och göra det. Det är väl straffarna från smålags-spelen.

Halmstad-tränaren Magnus Haglund menar att det var självklart att låta 29-åringen slå straffen.

- Han har slagit straffar tidigare för oss i viktiga matcher tidigare. Han är en cool spelare, han blir inte nervös, han har varit med om en hel del, säger Haglund efter matchen.

Vinsten för HBK innebär att de går upp i en fjärdeplats medan ÖSK stannar kvar på sex poäng.

Halmstad: Nilsson Säfqvist - Ofosu-Ayeh, Johansson, Baffo, Boakye - Kroon, Svedberg, Ahlstrand - Allansson - Karim, Dahlström.

Örebro: Eskelinen - Ali, Moro, Andrésson, Hjertstrand - Gustafsson, Ekani Mpindi, Walker, Larsson - Yasin, Hamad.