TV: Bernhardssons dubbel gav Varberg första hemmaförlusten för säsongen - Öis knappar in

Varberg hade inte förlorat på Påskbergsvallen på hela säsongen innan Örgryte kom på besök.
Då gav Alexander Bernhardsson Öis segern med två snabba mål i andra halvleken.

Varberg toppar superettan, men fick på söndagen känna på hur det är att förlora på hemmaplan för första gången under året när Örgryte kom på besök.

Nahom Netabay gav visserligen Varberg ledningen efter bara ett par minuter, när bollen spelades snett inåt bakåt och mittfältaren placerade in bollen bakom Fredrik Andersson.

Men i andra halvleken vände Örgryte på steken med hjälp av två snabba mål av Alexander Bernhardsson. Det första kom i den 54:e minuten när en boll slogs i djupled mot yttern och August Strömberg missbedömde en utrusning, vilket gav Öis-spelaren chansen att enkelt runda Varbergs målvakt och sätta dit kvitteringen.

Det avgörande målet kom bara tre minuter senare. Bernhardsson tog sig mellan ett par försvarare och väggspelade med Gustav Ludwigson, vilket gav honom fri yta i straffområdet. Därifrån kunde han få in 2-1, ett mål som gav alla poäng till Örgryte.

Varberg toppar trots förlusten fortfarande superettan, även om avståndet till tvåan Mjällby nu bara är två poäng. För Örgryte innebär segern att laget tar sig upp på fjärdeplatsen, bara en poäng ifrån en kvalplats och fem poäng bakom Mjällby på uppflyttningsplatsen.