TV: Blomberg med två identiska mål – Giffarna upp i topp

Blomberg gånger två – bokstavligen talat.
33-åringen såg med två identiska mål till att Gif Sundsvall tog hem segern mot Västerås SK.

Västerås spräckte nollan redan efter åtta minuters spel. Simon Johansson slog ett inlägg från högerkanten som letade sig förbi samtliga spelare på vägen, därefter damp bollen ned hos Emil Skogh i utkanten av straffområdet. Skogh tog med sig kulan och fick på en fin träff med vänstern som hittade nätmaskorna.

Kvitteringen kom åtta minuter spelare – även den vacker. Giffarna spelade ut VSK-lagdel efter VSK-lagdel innan Johan Blomberg gjorde bort sin försvarare och vek in 1-1 i det bortre hörnet.

Och Blomberg ville mer. Elva minuter från pausvisslan slog 33-åringen till igen – med ett mål som nästan var identiskt med det första.

Knappa kvarten in på andra halvlek utökade Giffarna ledningen. Efter ett inspel från vänsterkanten kunde Oliver Berg stöta in 3-1 från nära håll, vilket också blev slutresultatet.

Giffarna går i och med segern upp i topp av tabellen, medan VSK placerar sig på niondeplats.