TV: Blytung förlust för HBK – Bergmark Wiberg stopptidshjälte för Gefle

Halmstad kvitterade med fem minuter kvar och tryckte på för tre poäng.
Då klev bortalagets Adam Bergmark Wiberg fram och satte dit 2-1 på stopptid efter en soloprestation.

Halmstad behövde vinna hemma mot Gefle för att inte tappa mark gentemot toppkonkurrenterna Helsingborg och Falkenberg men hemma på Örjans Vall var det istället bortalaget som skulle ta ledningen.

Efter att Adam Bergmark Wiberg tråcklat sig förbi på vänsterkanten hamnade bollen framför fötterna på Piotr Johansson som med kraft satte dit ledningsmålet för bortalaget. Målet som kom i den 39:e minuten och var viktigt för bortalaget som inför mötet med HBK hade hela fem poäng upp till kvalplats i botten av tabellen.

Ledningen stod sig länge, men med fem minuter kvar kom kvitteringen när den tidigare Gefle-spelaren Johan Oremo satte dit 1-1 på volley och då förväntade sig nog de flesta att HBK skulle trycka på för ett ledningsmål. Men så blev det inte.

När matchuret hade ticket upp över 90 minuter kunde Adam Bergmark Wiberg ta sig förbi nere på högerkanten. Efter att anfallaren spelat in bollen i straffområdet fick han den tillbaka efter lite flipperspel och kunde distinkt sätta dit 2-1. Målet blev också matchens sista vilket innebär att Gefle går upp på samma poäng som Varberg på negativ kvalplats.

Förlusten var blytung för hemmalaget som nu är sex poäng efter Falkenberg och Helsingborg i toppen av tabellen.