TV: Dalkurd upp i serieledning - trots HIF:s kvittering i slutsekunderna

Dalkurd är ny serieledare i superettan efter ett dramatiskt toppmöte med Helsingborg.
I matchens absoluta slutsekunder kvitterade Oke Akpoveta för HIF.
- Trist att tappa där på slutet, säger Dalkurds Peshraw Azizi till C More.

Dalkurd är ny serieledare i superettan. Det står klart efter ett dramatiskt toppmöte med Helsingborg på Olympia.

I den första halvleken hade båda lagen väldigt svårt att skapa farliga chanser. Det såg också ut att bli mållöst i halvtid. Men en olycklig hemåtnick av Robin Tranberg skulle ge hemmalaget ledningen. Backen uppfattade inte att målvakten Frank Pettersson var på väg ut och nickade bollen i det egna målet.

Dalkurd kom tillbaka målmässigt knappt tio minuter in i andra halvlek. Efter ett fint anfall nickade Yukiya Sugita in 1-1 på snyggt sätt.

20 minuter från slutet fick Max Svensson ett jätteläge att ge HIF ledningen efter fint förarbete av Darijan Bojanic. Men Frank Pettersson stod för en vass räddning och höll Dalkurd kvar vid 1-1.

Istället tog Dalkurd ledningen i den 78:e minuten. Peshraw Azizi drog till ur snäv vinkel på en hörna och bollen studsade via Pär Hansson på Alex De John och in i mål. De John var i misstänkt offsideposition och HIF-spelarna var rasande. Det är dock oklart om domarna bedömde att bollen var inne redan i förstaläget.

HIF tryckte på och utdelningen skulle komma. I matchens absoluta slutsekunder drev Bradley Ralani fram och spelade in bollen till Oke Akpoveta. Anfallaren vände om och tryckte in 2-2 i hörnet och räddade en poäng för HIF.

- Trist att tappa där på slutet, säger Dalkurds Peshraw Azizi till C More.