TV: Dif- och Bajen-lån bakom Falkenbergsseger

Se höjdpunkterna från FFF-ÖIS i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Falkenberg åkte ur allsvenskan i fjol och har fått en tuff start på superettan med bara tre poäng på de fyra inledande matcherna. I den femte omgången under lördagen tog FFF emot Örgryte på hemmaplan, där de gulvita fick en bra start.

Adam Bergmark Wiberg, lånet från Djurgården, gjorde sitt första ligamål för säsongen när han knoppade in ett vänsterinlägg från nyförvärvet Umar Bala Muhammed. Ajdin Zeljkovic kvitterade dock till 1-1 för Örgryte efter en bjudning i Falkenbergs straffområde fem minuter före paus.

FFF skulle dock återta ledningen innan halvtidsvilan när mittbacken Kalle Björklund, på lån från Hammarby, nådde högst och nickade in en hörna på bortre stolpen. Zeljkovic replikerade därefter på nytt när han satte sitt andra mål för dagen tidigt i andra halvlek.

Länge såg matchen ut att sluta 2-2, men på stopptid skickade Bergmark Wiberg bollen i djupled till Kalle Söderström som hann upp bollen på kortlinjen. Söderström spelade snett inåt bakåt till Christoffer Carlsson som skickade in matchavgörande 3-2 via en Örgryte-försvarare.

FFF:s andra seger för säsongen gör att de klättrar till en mittenplacering på sex poäng, medan Örgryte är nästjumbo på två poäng.

På annat håll vann Västerås med 2-1 hemma mot Jönköpings Södra efter att Gustaf Lagerbielke och Brian Span gjort varsitt mål. Dessförinnan hade Adrian Edqvist gett gästerna ledningen. Västerås står nu på åtta poäng, medan J-Södra är kvar på fem pinnar.