TV: Domaren ändrade sig - varnade för filmning istället för straff när Syrianska och Hammarby kryssade

Domare brukar inte ändra sig.
Magnus Ahlsén gjorde det.
Och därmed tappade Syrianska viktiga poäng i toppen av superettan efter 0-0 mot Hammarby.

Situationen alla snackade om på Söderstadion och kan visa sig bli avgörande när de allsvenska platserna ska delas ut.

I 84:e minuten kom Imad Zatara fri och petade bollen förbi Johannes Hopf. Zatara föll sedan över Hammarbymålvaktens utsträckta händer.
Eller?

Domaren Magnus Ahlsén, Linköping, pekade på straffpunkten. Men efter ett snack med den assisterande domaren tog Ahlsén tillbaka beslutet och varnade i stället Zatara för filmning.
-Det borde varit straff eftersom han stod i vägen för mig, sade Zatara till TV4.
-I och med att jag inte är på honom kan det inte vara straff, sade Hopf.
På 90 minuter lyckades lagen inte träffa mål med ett enda skott. Hammarby var minst dåligt och kunde glädja sig åt att poängen säkrade kontraktet i superettan.

Syrianska missade chansen att gå upp på samma poäng som serieledande Norrköping. Om det ska spelas allsvensk fotboll i Södertälje nästa år måste laget få ordning på anfallsspelet i de två sista matcherna. När skyttekungen Peter Ijeh har en dålig dag händer det inte mycket framåt.

I lördagens andra match föll Väsby hemma mot Degerfors, 1-2 - det betyder att stockholmarna ramlar ned i division 1.